hondenspeeltuin


hondenspeeltuin 1.0

afbeelding

Bron: vituh
( CC BY-NC 2.0 )

(dieren; (vooral) in Nederland; neologisme)

speeltuin voor honden, voorzien van een gebied waarin de honden mogen loslopen en verder onder andere hondenspeeltoestellen, een zandgraafkuil en plekken om te snuffelen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hondenspeeltuin…

is een speeltuin

  • [Tijd] werd in 1990 al voorgesteld door de stichting Hond en Vriend en de Kringgroep Molenbron van de Nederlandse Vereniging voor Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden in Geleen, maar werd toen niet gerealiseerd
  • [Gebruiker] wordt gebruikt door honden en hun baasjes

    Algemene voorbeelden


    Naar de speeltuin kunt u tegenwoordig ook met hond. In Rotterdam is de eerste hondenspeeltuin een groot succes en de tweede is inmiddels geopend. Met ruim 35.000 honden en meer dan 19.000 geregistreerde hondenbezitters in de stad hoopt Stichting Bello nu tien hondenspeeltuinen te openen. De gemeente steunt de plannen. De speeltuin blijkt namelijk niet alleen voor honden een bron van geluk.

    http://www.eenvandaag.nl/binnenland/47819/hondenspeeltuinen_goed_voor_de_mens,

    Hondenspeeltuin Bello opent haar hekken op dinsdag 30 juli a.s. om 13:00 uur. Vanaf eind september is Rotterdam Noord aan de beurt. Hondenspeeltuin Bello is meer dan een omheind losloopgebied. De speeltuin is voorzien van diverse hondenspeeltoestellen, een zandgraafkuil, een paviljoen, een waterfontein, plekken om te snuffelen en om verkoeling te zoeken. Ook over de vormgeving is nagedacht. Bello staat voor vrolijk en toegankelijk. 'Op Bello' is het aangenaam verpozen. In de speeltuin worden verder regelmatig activiteiten georganiseerd die betrekking hebben op hond en baas. Hiervoor werkt Bello samen met hondengedragstherapeuten, voedingadviseurs, een hondenfotograaf, een dierenarts, een mobiele trimsalon en een hondvriendelijke tuinarchitect.

    http://www.dichtbij.nl/botlek/regio/artikel/2938707/hoogvliet-krijgt-hondenspeeltuin.aspx,

    In Rotterdam zoemt het al een tijdje rond: er zijn een stel particulieren die op eigen kracht een complete hondenspeeltuin uit de grond hebben gestampt. En het gezoem wordt steeds luider. Wethouder Louwes (Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie) wilde wel eens weten hoe dat nu allemaal in elkaar zit. Want als je van de afdeling Participatie bent, dan is Speeltuin Bello een voorbeeld dat school maakt.

    http://hondenspeeltuinbello.nl/,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2013
    Periode opkomst De eerste hondenspeeltuin Bello in Rotterdam werd geopend op 30 juli 2013 en blijkt zeer in trek, niet alleen bij de honden zelf, maar ook bij hun baasjes.