hondenuitlaatdienst


hondenuitlaatdienst 1.0

(dieren)

dienst die belast is met het uitlaten van honden; bedrijf dat zich toelegt op het uitlaten van honden van eigenaren die daar zelf geen tijd voor hebben

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hondenuitlaatdienst…

is een dienst

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een dienst belast met het uitlaten van honden; laat honden uit voor mensen die daar zelf geen tijd voor hebben; haalt de honden vaak met een busje op om ze elders uit te laten

  Hoofdsemagram: dienst


  Algemene voorbeelden


  De hondenuitlaatdienst is misschien een oplossing voor mensen die per se een hond willen, maar niet de tijd of de wil hebben om het beestje goed uit te laten. Behalve dat je de kans misloopt om te werken aan een geweldige baas-hond-relatie levert het vele andere baasjes ook nog eens veel stress op.

  http://loismoendanny.wordpress.com/2010/11/17/de-vloek-van-de-hondenuitlaatdienst/,

  Hoe zit een hondenuitlaatdienst in elkaar? Elke ochtend zo rond 8.45 uur komen de hondenuitlaters van die dag bij elkaar. Ze kijken welke honden uitgelaten mogen worden, welke niet. Er wordt ook gekeken welke honden weg zijn, want je hoopt toch dat er een groot verloop is onder de honden. Verder wordt er met de dienstdoende medewerker van het dierentehuis besproken of er nog nieuwtjes zijn met betrekking tot de honden en als laatste wordt de hondenmap doorgenomen.

  http://gouda.dierenbescherming.nl/hondenuitlaatdienst

  Woonconcept koppelt de verhuur van zijn huizen aan service voor huurders in de vorm van hulp in bijvoorbeeld thuiszorg, hulp in de huishouding, klusjes- en tuinmannen of een hondenuitlaatdienst.

  Dagblad van het Noorden,

  De Jeugdgroep Dierenambulance Rotterdam gaat starten met een honden-uitlaatdienst. Dit omdat er zieke en oudere mensen zijn die hun huisdier soms zelfs niet kunnen verzorgen.

  https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:002918010:mpeg21:a00022,