hospitawonen


hospitawonen 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; (vooral) in België; neologisme. Wordt vooral in de infinitief en als gesubstantiveerde infinitief gebruikt.)

wonen bij een particulier die één kamer van het eigen huis verhuurt aan een alleenstaande; als alleenstaande één kamer huren van een particulier met een eigen huis; één kamer huren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Hospitawonen…

is wonen; is een activiteit

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is als alleenstaande één kamer huren van een particulier met een eigen huis

    Hoofdsemagram: wonen


    Algemene voorbeelden


    Gent werkt aan conformiteitsattest voor huurwoningen [...]. "In samenspraak met de immobiliënsector en verhuurders wil de stad een dienstverlening uitwerken waarbij het resultaat voor iedereen kwaliteitsvolle 'conforme' huurwoningen zijn." Verder wil de stad onder meer nieuwe woonvormen stimuleren, zoals onder andere cohousingprojecten voor groepen en gezinnen of hospitawonen mogelijk maken, waarbij eigenaars-bewoners in hun huis één kamer kunnen verhuren.

    http://www.immoproxio.be/nl/nieuws/gent-werkt-aan-conformiteitsattest-voor-huurwoningen/37864/,

    "Heel wat Deinzenaren gingen op onze oproep in. Op basis van hun kritische opmerkingen hebben we nog heel wat zaken aan ons programma toegevoegd of aangepast: al nadenken over kinderopvang en schoolklassen bij goedkeuring nieuwe verkavelingen, meer vuilnisbakken op de vernieuwde Markt, invalswegen naar Deinze worden dreven, stimuleren aanplant knotwilgenrijen, nieuwe woonvormen zoals cohousing en hospitawonen naast kangoeroewonen [...] en het installeren van een kindergemeenteraad. Het zijn maar enkele voorbeelden van de vele suggesties."

    http://www.deinzeonline.be/2012/09/bevolking-schrijft-mee-aan-verkiezingsprogramma-groenrood/,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2012