hotelrat


hotelrat 1.0

iemand die als gast in een hotel stiekem vertrekt zonder zijn vaak forse rekening te betalen

Semagram


Een hotelrat…

is een persoon

   Algemene voorbeelden


   Hotelrat slaat opnieuw toe. Eddy W. (54) verbleef drie weken in een hotel in Nieuwpoort-Bad, maar toen de rekening van 1.300 euro moest worden betaald, bleek de man met de noorderzon verdwenen te zijn. Eddy W. is gekend voor het plegen van dergelijke feiten. De poltie startte een onderzoek.

   http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=U027EAFO

   In hotel De Dennen aan de Lichtaartseweg werd zondag een 'hotelrat' opgepakt. De man verbleef in hotels in de regio en verliet ze telkens zonder te betalen. Hij paste dit de voorbije maanden vijf maal toe.

   http://www.nnieuws.be/nieuws/41787/hotelrat-opgepakt/

   Hotelrat Mr McIntosh opgepakt in Nederland. De politie van Leeuwarden heeft maandag een 45-jarige Canadees opgepakt die een hoteluitbater voor 200 euro had opgelicht. Hij wordt in Nederland verdacht van nog minstens tien andere feiten. Het gaat wellicht om Farouk D., de meester-oplichter die in het Vlaamse hotelwezen bekendstaat als Mister McIntosh, melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg woensdag.

   http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=B293933060104

   hotelrat 2.0

   iemand die in een hotel de andere gasten besteelt; gauwdief die in hotels opereert

   Semagram


   Een hotelrat…

   is een persoon

     Algemene voorbeelden


     Daarnaast wordt het hotelmanagement ook geconfronteerd met personen die zich specialiseren in het bestelen van nietsvermoedende hotelgasten (de zogenaamde hotelratten).

     http://www.crimecontrol.be/brochures/nl/Broch_HO_NL_web.pdf

     Op 7 januari 1961 moest ik in het hotel Taj Mahal te Bombay mijn biezen pakken. Niet dat ik als hotelrat aan de deur werd gezet. Die dag, tegen de noen, eindigde namelijk de officiële gastvrijheid van het Rabindranath Tagore-komitee, dat vertegenwoordigers van een dertigtal landen had uitgenodigd om India's grote man te herdenken.

     Miniaturen, Karel Jonckheere,

     In de loop van de nacht werd de Chileen door de hotelsecurity in samenwerking met de Zweedse politie aangehouden in de suite van Perez de Cuellar. De Chileen beweerde dat hij een hotelrat was en er geen idee van had wie Perez de Cuellar was. Hij werd op borgtocht vrijgelaten en vertrok met de noorderzon.

     Costa del Crimen, Stan Lauryssens,