hotshot


hotshot 1.0

iemand die binnen een zekere kring belangrijk is of een aanzienlijke positie bekleedt; hoge pief

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hotshot…

is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is iemand die binnen een zekere kring belangrijk is of een aanzienlijke positie bekleedt

  Algemene voorbeelden


  'Een hotshot op het gebied van polymeren', zegt UT-prof Julius Vancso over de Pools-Amerikaanse hoogleraar Krzysztof Matyjaszewski die hier komende 3 jaar gasthoogleraar is. 'Dankzij hem kan onze vakgroep een sterke chemietak krijgen.'

  http://www.utnieuws.nl/nieuws/62525/Poolse_prof_hotshot_in_polymeren,

  Ooit gehoord van 'Six Degrees Of Seperation'? Het houdt simpelweg in dat iedereen op deze aardbol slechts zes handshakes verwijderd is van een bekend iemand. Of dat nu een hotshot is uit de filmwereld, een rockster of zelfs een wereldleider.

  http://www.nu.nl/column-lifestyle/2558265/obama-en.html,

  "Toen andere hotshots als Charles Groenhuijsen (NOS-Journaal) en Max Westerman (RTL4 Nieuws) verzuchtten dat de Floridaklucht al lang genoeg had geduurd, bleef Overdiek in zijn bijdragen voor Radio 1 hoorbaar genieten van de gewone Amerikanen, die er maar geen genoeg van leken te krijgen", aldus het juryrapport.

  Nieuwsblad van het Noorden,

  Nauwelijks bijgekomen van het hoge bezoek uit het Haagse torentje, had Van der Plas alweer een hotshot op de stoep staan. 'Brinkman, aardige man, hij heeft zulke warme ogen', glom ze.

  https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010866662:mpeg21:a0067,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding