huiskamerrestaurant


huiskamerrestaurant 1.0

klein restaurant, meestal bij iemand thuis, waar de bewoner van dat huis tegen betaling kookt voor een klein groepje mensen en de huiskamer of keuken tijdelijk aan de gasten ter beschikking stelt om de maaltijd te nuttigen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een huiskamerrestaurant…

is een restaurant

  • [Plaats] is meestal bij een particulier thuis, waar gasten in de woonkamer of keuken de bereide maaltijd nuttigen
  • [Legitimiteit] staat meestal niet geregistreerd als restaurant

    Algemene voorbeelden


    Het opzetten van een Italiaans cultureel centrum, waar culinair genot moest samenkomen met allerlei culturele uitingen, diende ik om financiële en praktische redenen op te geven. Zo kon ik geen geschikte ruimte vinden. Wat is er nu gemakkelijker om gewoon je eigen huis open te zetten voor activiteiten maar dan op kleinere schaal? Zo werd het idee geboren om een huiskamerrestaurant te beginnen.

    http://www.dichtbij.nl/groot-leiden/regionaal-nieuws/artikel/2441412/petra-ontvangt-gasten-in-huiskamerrestaurant.aspx,

    Wie houdt van koken, houdt ook van dagdromen over een eigen restaurant. Dat de stap niet altijd zo groot hoeft te zijn, bewijzen de huiskamerrestaurantjes die hier en daar de grond uit schieten. Wij zijn alvast fan [...]. Carrod's is het bekendste huiskamerrestaurant van Antwerpen, al hebben we het dan over roem op rijtjeshuisformaat. Het is een echt restaurantje, met letters op de gevel, een website en een telefoonnummer om te reserveren. Iedereen is er welkom.

    De Standaard,

    In ons huiskamerrestaurant kun je ongedwongen tafelen.

    http://www.bricenbrac.be/

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding