huizenverkoop


huizenverkoop 1.0

verkoop van huizen; het verkopen van huizen; ook: getal, percentage e.d. dat het aantal verkochte huizen aangeeft; huizenverkoopcijfer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Huizenverkoop…

is verkoop

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de verkoop van huizen

  Hoofdsemagram: verkoop


  Algemene voorbeelden


  De beurshandelaars in New York hoopten op een oudejaarsdag zonder veel opschudding, maar kregen toch nog de laatste tegenslag van 1996 voorgeschoteld. Die kwam in de vorm van een sterk gestegen huizenverkoop in november.

  De Standaard,

  Toen wat later bekend werd dat de huizenverkoop in de VS in april met een verbazingwekkende 22,7 procent was toegenomen, kwam de beursindex op winst terecht.

  NRC,

  De huizenverkopen daalden in september het meest in de provincie Utrecht: -39,5%. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. Ook in Gelderland (-36,8%) kelderden de verkopen. Ook in Friesland en Noord-Brabant daalden de huizenverkopen meer dan gemiddeld.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/42/huizenverkopen-utrecht-storten-40.xml,

  Littman denkt echter dat een wisselvallige obligatiemarkt de rente van de 30-jarige obligatie relatief hoog zal houden. Dat werkt negatief op de huizenverkoop en de industriële productie.

  De Standaard,

  New York werd in bedwang gehouden door dalende obligatiekoersen als gevolg van een groter dan verwachte huizenverkoop in augustus.

  De Standaard,

  Natuurverbreding is vooral te vinden in de noordelijke provincies, de natte delen van het Groene Hart en het zuiden. Bewerking en huisverkoop komen weinig voor in het noordoosten van het land.

  http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

  Vanaf topjaar 2006 loopt het aantal huizenverkopen terug. Met ingang van het vierde kwartaal 2008 is het aantal transacties echter sterker achteruit gegaan. In de eerste drie kwartalen van 2008 zijn ruim 137 duizend woningen van eigenaar gewisseld.

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/prijzen/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-10-21-ah-tk16.htm,

  Sterke cijfers over de arbeidsmarkt en de huizenverkoop ontlokten een verkoopsgolf op de obligatiemarkt.

  De Standaard,

  Gedwongen huisverkopen blijvend hoog. Het aantal huizen dat verkocht wordt op executieveilingen blijft onveranderlijk hoog. De stijging van gedwongen verkopen is volgens de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) regelt, het laatste kwartaal gestabiliseerd.

  http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article9220541.ece/Gedwongen-huisverkopen-blijvend-hoog,

  Het beeld veranderde op donderdag, toen de VS bekendmaakten dat de huizenverkoop in juli erg sterk gestegen is.

  De Standaard,

  Deze keer kwam er echter iets te veel nieuws in een keer: een daling van de werkloosheidsaanvragen en een forse stijging van de huizenverkoop deden de obligatiemarkt flink onderuitgaan.

  De Standaard,

  Woordfamilie


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  Overige woordfamilieleden