hulpgoederen


hulpgoederen 1.0

goederen, zoals voedsel, medicijnen, kleding enz., bestemd als hulp voor de noodlijdende bevolking in oorlogsgebieden of rampgebieden e.d.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Hulpgoederen…

zijn goederen

  • [Plaats] worden geleverd in gebieden die door armoede, oorlog, een ramp e.d worden getroffen
  • [Belanghebbende of begunstigde] zijn bestemd voor noodlijdende bevolking
  • [Handelende persoon] worden vaak geleverd door hulpverleners van humanitaire organisaties en militairen die voor vredesoperaties e.d. worden ingezet
  • [Voorbeeld of specimen] bestaan uit voedsel, medicijnen, kleding, tenten enz.

Algemene voorbeelden


De geniecompagnie en het helikopterdetachement zijn in april ingezet bij de bouw van vluchtelingenkampen en het vervoer en de distributie van hulpgoederen.

http://www.mindef.nl/faq/,

Een klein konvooi met hulpgoederen voor Polen vertrekt zondagmorgen uit Geeuwenbrug naar het Poolse dorp Chocz om de plaatselijke bevolking te helpen de winter door te komen.

Meppeler Courant,

In de kampen hebben de gevluchte militairen die terreur in hun eigen land uitoefenden het voor het zeggen. Zij houden de vluchtelingen in gijzeling, controleren de hulpverlening en bepalen de verdeling van voedsel en andere hulpgoederen, aldus het rapport.

NRC,

Zowel in Oost-Zaïre als in Rwanda en Burundi blijven grote groepen noodlijdenden, ontheemden, vluchtelingen en teruggekeerde bewoners, van alle humanitaire bijstand verstoken. Oorlog en etnisch geweld beletten dat hulpgoederen ter plaatse komen.

De Standaard,

Algemeen werd echter geoordeeld dat de Japanse UNHCR-chef heeft willen provoceren om de aandacht te vestigen op de problemen die de moslims in Sarajevo) en de Serviërs (in Oost-Bosnië) opwerpen bij de distributie van hulpgoederen aan de hongerende bevolking.

NRC,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen