in de bus blazen


in de bus blazen 1.0

royaal geld uitgeven; ook: flink betalen

Algemene voorbeelden


Het ene merk beperkt zich tot het zo mooi mogelijk etaleren van het nieuws en trekt daar de nodige tonnen voor uit. Want dat ben je als merk gauw kwijt, als je in Amsterdam leuk voor de dag wilt komen. Andere merken proberen iets extra's te doen […]. En ja, dan heb je nog een paar merken die op de AutoRAI écht in de bus blazen. Zo stuurt Audi hostesses door de hallen heen, om mensen een soort boarding passes uit te reiken. Via een spel komen daar dan winnaars uit tevoorschijn, die per helikopter naar het circuit van Zandvoort of Lelystad worden gebracht, om daar met Audi's te gaan stoeien.

http://www.autotrack.nl/owa_dima/owa/news.cursief?p_col_id=4960&p_show_header=Y,

Na jaren een sober groenbeleid te hebben gevoerd, kan Duiven weer in de bus blazen. Wethouder Nijland van Openbare Werken kon vrijdag melden dat er jaarlijks 60 mille in groenonderhoud zal worden gestoken. Voor VVD'er Nijland is dit goed nieuws. "Want het vorige college bespaarde 357.000 euro op groen. Dat lage onderhoudsniveau kon je goed zien."

http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/duiven-kan-weer-geld-steken-in-openbaar-groen-1.2209348,

De gebruiker betaalt niets voor de kale basisversie van de software, maar moet in de bus blazen op het moment dat extra functies gewenst worden.

http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2015/33/wat-gaat-windows-10-kosten,

in de bus blazen 2.0

zich flink inzetten

Algemene voorbeelden


Hoe zit het nu met de expansiedrang in Nederland? In ons landje heerst de overtuiging dat wij internationaal behoorlijk in de bus blazen. De werkelijkheid is toch wat gematigder. Plannen om naar het buitenland te gaan komen zeker voor, de realisatie daarvan is toch wat bescheidener.

https://franchiseplus.nl/artikel/nfv-aan-het-woord-24,

De Zeeuws-Vlaamse huizenverkopers, samen onderdak vindend onder het dak van de stichting Zeeuws & Vlaanderen, roeren zich de laatste dagen weer danig. Dat is hun goed recht, om het half jaar eens in de bus blazen om de campagne om Belgische potentiële huizenkopers over de grens naar Zeeuws-Vlaanderen te lokken wat nieuw elan te geven.

http://www.gremberghe.nl/2013/08/zeeuws-vlaanderen-aantrekkelijk-voor-kapitaalvlucht-belgen/s,

Geen liedjesfestijn dit keer maar een laagdrempelige feestavond voor 'ut hille durp' [...]. Ook de jeugd van Bokkendonk zal flink in de bus blazen met een bepaald niet kinderachtige act.

http://www.dedorstvlegels.nl/laatste-nieuws.html,

De kleine Ier paste zich moeiteloos aan, maakte een doelpunt en was sterk in de combinatie. Louter op basis van vechtlust wist Fortuna nog eenmaal in de bus te blazen door Krijgsman.

De Telegraaf,