injectable


injectable 1.0

(textiel, kleding en uiterlijk; neologisme)

cosmetisch middel dat geïnjecteerd wordt in de huid

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een injectable…

is een middel

  • [Doel of bestemming] wordt geïnjecteerd om cosmetische redenen
  • [Wijze] wordt uitgevoerd met een injectienaald of een canule
  • [Voorbeeld of specimen] is bv. Botox of een filler

    Algemene voorbeelden


    Al vanaf een paar honderd euro kun je er met injectables een beetje mooier, jonger of strakker uitzien. Maar hoe voorkom je dat je bij een beunhaas terechtkomt? Al veertien jaar laat Petra (46) uit Kerkdriel botox in haar voorhoofd spuiten. Vroeger voor maar 100 euro per zone. "Mijn voorhoofd, frons en kraaienpootjes liet ik allemaal maximaal inspuiten. Mijn hele voorhoofd stond strak. 'Je lijkt wel een alien', kreeg ik op een gegeven moment van een goede vriend te horen."

    Algemeen Dagblad,

    Door de wildgroei aan behandelaars stijgen de complicaties van injectables gigantisch, ziet ook Maarten Façee Schaeffer, cosmetisch arts KNMG en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). ,,In 90 procent van de gevallen hebben de complicaties niet te maken met het geïnjecteerde product maar met degene die het injecteert'', zegt hij. Als botox verkeerd wordt ingespoten kan dat een hangend ooglid of hangende wenkbrauwen tot gevolg hebben. Fillers hebben het risico om onderhuidse bobbels te veroorzaken. Of er kan een vasculaire complicatie optreden wanneer een bloedvat wordt geraakt."

    Algemeen Dagblad,

    Voor wie doffen we ons op – voor hem of haar? Ongemakkelijk ondergoed, pijnlijke pumps, opkruipende rokjes, elke maand naar de kapper en af en toe zelfs een injectable. Voor wie doen vrouwen zoveel moeite om er mooi uit te zien? Voor henzelf, voor de mannen, of misschien gewoon voor elkaar? 'Als je de hele dag in je joggingbroek rondloopt, moet je niet gek opkijken als je man je niet meer aantrekkelijk vindt', predikte tv-psycholoog dr. Phil onlangs.

    Trouw,

    De verkopers zijn dol op een femme fatale. Samen maken ze Lisa een beetje gek. Ze werd altijd voor een man aangezien. Nu, na 40 jaar lijden, wordt ze alsnog een heuse spetter. Op de afdeling esthetische plastische chirurgie -de kassa van de onesthetische plastische chirurgie is toevallig gesloten - laadt Lisa haar winkelwagentje vol. Ze verzamelt een nieuw voorhoofd, plat-tere oren, sprekender ogen, fraaiere wenkbrauwen, een schattiger neusje, vollere lippen, grotere borsten, fijnere gezichtscontouren en injectables, zelfs zoveel als ze lust.

    Algemeen Dagblad,

    Andy heeft goede hoop. Want, zegt hij, het is een heel nieuw concept. Hoezo? B moet een 'totale beleving' worden. Je kunt er ook je nagels en je make-up laten doen, en op consult bij een echte haardokter. Een Botoxje of een andere injectable hoort eveneens tot de mogelijkheden. Niet te betalen zeker. Valt reuze mee: voor 35 euro ben ben je gewassen, gemasseerd, geknipt, geføhnd en gefinished.

    de Volkskrant,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2003
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal injectable
    Betekenis in brontaal idem
    Samenhangende woorden (betekenis) Botox ®; filler