inkoopkracht


inkoopkracht 1.0

(business, economie en financiën)

( Gezegd van bedrijven, ondernemingen, organisaties of een samenwerkingsverband daarvan)
kracht, vermogen om zaken in te kopen; vermogen tot inkoop van zaken, met name van commerciële producten

Algemene voorbeelden


Het winkelcentrum draait goed mee in de landelijke formule van Agri-Retail. Voordelen van een formule zijn onder andere goedkope en goede reclame, centrale aansturing automatisering, inkoopkracht en beperking van goederen stromen vanuit een landelijk centraal magazijn.

http://www.saweco.nl/illustr/jaarverslag2001.pdf,

KRAS SterVakanties kan door haar internationale karakter in combinatie met haar grote ervaring aan inkoopkracht adequaat inspelen op de steeds Europesere marktoriëntatie van de consument in het algemeen en de toerist in het bijzonder.

http://www.alleenstaandenreizen.nl/Reisgids/0-0-vertrek.asp

De inkoopkracht, de kennis en de logistieke organisatie van Imabo hebben Baauw extra mogelijkheden gegeven om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

http://www.baauw.nl/

Inkoopkracht Zuid-Holland West is het samenwerkingsverband van acht gemeenten op het gebied van inkoop en aanbesteding. Het samenwerkingsverband heeft tot doel: kwaliteit verbeteren, kwetsbaarheid verminderen, kostenefficiëntie realiseren en rechtmatigheid borgen.

https://www.pianoo.nl/externelink/inkoopkracht-zuid-holland-west

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • inkoopgracht bundelen
  • een inkoopkracht creëren
  • inkoopkracht hebben
  • inkoopkracht inzetten

Door de inkoopkracht – mogelijk tot op landelijk niveau – te bundelen kunnen de ziekenhuizen hier volgens ZiNData zo'n 10 procent op besparen.

http://www.skipr.nl/actueel/id9592-versplinterde-inkoop-kost-ziekenhuizen-600-miljoen.html,

'Wij willen onze inkoopkracht inzetten ten behoeve van onze klanten, maar we zullen geen selectiebeleid voor vermogensbeheerders doen. Dan kom je namelijk op een andere stoel terecht', zegt Klijn.

http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/theodoor-gilissen-bundelt-inkoopkracht-klanten,

In 2010 besloot UMG de teugels op dit vlak strakker aan te halen en meer gebruik te maken van de inkoopkracht die het als grote organisatie heeft.

http://expensereduction.eu/nl/success/expense-reduction-analysts-verzilvert-inkoopkracht-unirobe-mee%C3%B9s-groep#.VjuRdPnbzsY

Vier ervaren grossiers - drie Vlaamse en een Waals bedrijf - hebben de vennootschap Belgian Catering Group (BCG) opgericht. Het gaat om Bellon uit Dendermonde, La Fayette uit Jambes, het bedrijf Walschap uit Bornem en Werpa uit Roeselare. Met de BCG willen de initiatiefnemers een sterke inkoopkracht creëren waarmee goedkoper kan worden aangekocht.

De Standaard,

  • de inkoopkracht vergroten
  • de inkoopkracht versterken

Tien ziekenhuizen versterken inkoopkracht. Een tiental Nederlandse ziekenhuizen hebben in 2009 met behulp van een inkoopalliantie een samenwerking ontwikkeld waarmee zij op inkoopgebied voordeel willen halen [...] en zo de kosten van de zorg willen helpen te reduceren.

http://www.inkopers-cafe.nl/ziekenhuizen-versterken-inkoopkracht/,

Het bedrijf is in de eerste plaats huisexpediteur van Philips en vervoersarchitect voor een groot aantal internationale bedrijven. "Met het Rode Kruis hebben we een normale cliëntrelatie, de prijzen zijn kostendekkend. Ik hoef er niet veel aan te verdienen", aldus directeur Busscher, die in zijn werk "ook door een stukje idealisme" wordt gedreven. "Bij calamiteiten loopt de industrie wat harder". Het positieve effect van de operaties voor het goede doel zit vooral in de spin-off. "Als de hulp booming is dan vergroot dat mijn inkoopkracht, mijn machtspositie. Daar profiteert bij wijze van spreken ook Philips weer van."

NRC,

De mondiale concentratie in de retail deed het aantal organisaties afnemen en versterkte de inkoopkracht.

http://www.cebeco.nl/2000jv.pdf,

met adjectief ervoor


  • collectieve inkoopkracht
  • duurzame inkoopkracht
  • een grote inkoopkracht
  • een sterke inkoopkracht

De besloten vennootschap Collectieve Inkoopkracht Nederland B.V. is gevestigd op Vaarzenhof 158 te Uden en is actief in de branche Advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering (geen public relations).

http://www.oozo.nl/bedrijven/uden/uden/raam/727127/collectieve-inkoopkracht-nederland-b-v

NS en vier Europese spoorwegbedrijven en leveranciers gaan samenwerken in de duurzame inkoop van goederen. Railsponsible moet de spoorsector verder verduurzamen.

http://www.duurzaambedrijfsleven.nl/mobiliteit/4121/miljarden-inkoopkracht-spoor-dwingt-duurzaamheid-af,

Door de grote inkoopkracht biedt Fleura iedere dag een compleet assortiment verse snijbloemen en snijgroen aan. Fleura koopt in op alle grote exportveilingen, FloraHolland vestiging Venlo en direct bij de kweker.

http://www.florazon.nl/fleura.html

Vier ervaren grossiers - drie Vlaamse en een Waals bedrijf - hebben de vennootschap Belgian Catering Group (BCG) opgericht. Het gaat om Bellon uit Dendermonde, La Fayette uit Jambes, het bedrijf Walschap uit Bornem en Werpa uit Roeselare. Met de BCG willen de initiatiefnemers een sterke inkoopkracht creëren waarmee goedkoper kan worden aangekocht.

De Standaard,

met adjectivisch voltooid deelwoord


  • een verbeterde inkoopkracht

Naar aanleiding van metingen en managementinfo worden gerichte verbeteracties bepaald die als resultante een verbeterde inkoopkracht opleveren.

http://mpe-europe.nl/inkoopkracht/aanwenden-van-inkoopkracht.html

met bijwoord ervoor


  • meer inkoopkracht
  • minder inkoopkracht

Heeft u niet teveel leveranciers voor dezelfde categorie producten? Reductie leidt tot bundeling van volume en meer inkoopkracht.

http://www.spicenscan.nl/voordelen

Volgens Schuitema is er geen reden tot zorg. 'De aangekondigde fusie tussen De Boer en Unigro leidt niet tot minder inkoopkracht bij ons. We zijn nog altijd een grote partij', aldus een woordvoerder.

http://www.volkskrant.nl/economie/filiaalhouders-schuitema-bezorgd-over-inkoopkracht~a418799/,

met voorzetselgroep


Voorzetsel: van

  • de inkoopkracht van verladers

Al jaren groeit de vraag naar zeetransport, maar over het algemeen leidde dit niet tot verbeterde vrachttarieven. Op sommige trafieken liggen de tarieven zelfs langdurig onder de kostprijs. Oorzaken hiervan zijn onder meer de structurele en cyclisch fluctuerende overcapaciteit, en de inkoopkracht van grote verladers.

http://www.waterland.net/nim/nw-elan.htm

in voorzetselgroep


  • bundeling van inkoopkracht

SuperTrade is een jonge en snel groeiende inkooporganisatie, bestaande uit Digross Diepvriescombinatie, Interkring-Vers, B.V. en Levensmiddelengroothandel "De Kweker". De samenwerking heeft buiten de bundeling van inkoopkracht, tot doel te komen tot een verdere uitwisseling van kennis op alle gebieden binnen de Foodservicemarkt en het behalen van positieve synergie effecten.

http://www.supertrade.nl/,

met bezittelijk voornaamwoord


  • jouw inkoopkracht
  • mijn inkoopkracht
  • onze inkoopkracht
  • hun inkoopkrachten

Wat weet je nu eigenlijk écht allemaal over je leveranciers? In deze deelsessie wordt vanuit verschillende invalshoeken op het gebied van Data & Inkoop gekeken hoe data kunnen helpen bij het realiseren van jouw inkoopambities. Er worden concrete onderwerpen behandeld als Risico in de Supply Chain, Wat betekent Master Data Management voor de inkooporganisatie en Hoe vergroot ik mijn inkoopkracht? Alles met als doel om verscheidene ambities van de inkooporganisatie te verwezenlijken.

http://www.nevi-inkoopdag.nl/workshop184877/vergroot-jouw-inkoopkracht-met-behulp-van-data,

Met 10.600 winkels in 30 landen is Carrefour de op één na grootste distributeur ter wereld en Europa's nummer één, goed voor een omzet van 100,2 miljard euro in 2013. In zijn thuisland kampt de marktleider echter met zware concurrentie en druk op de marges door de onophoudelijke prijzenoorlog. In september bundelden Auchan en Système U, de nummers 5 en 6 in Frankrijk, al hun inkoopkrachten.

http://www.retaildetail.be/nl/belgie/algemeen/item/20557-carrefour-france-en-cora-match-bundelen-inkoopkrachten,

'Wij willen onze inkoopkracht inzetten ten behoeve van onze klanten, maar we zullen geen selectiebeleid voor vermogensbeheerders doen. Dan kom je namelijk op een andere stoel terecht', zegt Klijn.

http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/theodoor-gilissen-bundelt-inkoopkracht-klanten,

Als de hulp booming is dan vergroot dat mijn inkoopkracht, mijn machtspositie.

NRC,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen