insjallah


insjallah 1.0

als God (Allah) het wil; zo God (Allah) wil

Algemene voorbeelden


'U werkt hard genoeg om twee moskeeën te maken.' 'Dit is nog maar het begin.' 'Als Allah het wil, toch?' zegt Rob, trots op wat hij ziet en weet. 'Zeker, zeker. Insjallah.'

De langverwachte, Abdelkader Benali,

Hockey is geen sport in Pakistan, het is een politiek machtsspel. Elf maanden geleden werd Hans Jorritsma door de Pakistaanse bondsvoorzitter Farooq Umar binnengehaald als de verlosser. De 46-jarige Amsterdammer zou, insjallah (als Allah het wil), een einde maken aan de droogte in het Pakistaanse hockey.

Meppeler Courant,

Ik weet zeker dat Allah, als ik eenmaal oog in oog met hem sta, me vanzelf de juiste woorden en de juiste [...] handelingen zal influisteren. Insjallah!

De langverwachte, Abdelkader Benali,

Hij had geheel in de stijl van de plechtigheid zijn dankwoord uitgesproken. Hij vond dat het Pakistaanse hockey "uit de as was herrezen". En hij noemde de serie strafballen waarmee de WK-finale in Sydney moest worden beslist "een loterij". Maar de winst was verdiend geweest, "omdat Pakistan in de tweede helft beter speelde". Hij vergat niet een aantal mensen apart te noemen, "aanvoerder en vriend" Shahbaz en ook keeper Mansoor die de beslissende strafbal van Delmee stopte. Jorritsma eindigde met een gepast Insjallah (als Allah het zo beschikt) en God bless you.

NRC,

'Laten we het nu laten rusten, broeder, om het later fris weer op te pakken, insjallah. Als u me zou kunnen vertellen waar de dokter is, dan kom ik tézété terug om u verder te vertellen over mijn opdracht [...]. Laten we het nu laten rusten, broeder, om het later fris weer op te pakken, insjallah. Maar kunt u me nu alstublieft vertellen waar ik hem vind, de tijd dringt broeder, en helaas in zijn nadeel.'

De langverwachte, Abdelkader Benali,