inspraakavond


inspraakavond 1.0

bijeenkomst 's avonds, georganiseerd om mensen de gelegenheid te geven hun mening en wensen kenbaar te maken in een zaak van breder belang; bijeenkomst 's avonds voor inspraak

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een inspraakavond…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om de gelegenheid te geven meningen en wensen kenbaar te maken
  • [Tijd] vindt plaats in de avonduren
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is openbaar
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor betrokkenen en belanghebbenden
  • [Handelende persoon] wordt vaak georganiseerd door overheidsinstanties
  • [Object betroffen] heeft betrekking op een project of onderneming dat ook op anderen invloed heeft, bv. een bouwaanvraag, wijziging van een bestemmingsplan enz.

Algemene voorbeelden


Voor gesprekken in technische werkgroepen en direct overleg zal elke ontwerper [...] zich wel uit de slag kunnen trekken. Maar communicatie met bevolking, vergadertechniek in inspraakbegeleiding vergen echter extra vaardigheden. Uit ervaring weten we dat gespreksleiding op inspraakavonden best niet door de ontwerper zelf gebeurt. Aan te bevelen is dat deze gespreksleiding best ook niet door schepen of burgemeester gebeurt.

http://www.langzaamverkeer.be/nieuws/stp7.htm

Het kan ook een onsje minder was de teneur op de inspraakavonden, eind vorig jaar, over de herinrichtingsplannen van het Museumplein. Hoewel, inspraakavonden: tot hun verbijstering kwamen bewoners er achter dat het stadsdeelbestuur vóór de inspraakbijeenkomsten vergunning had verleend voor het kappen van 56 bomen.

NRC,

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • een inspraakavond beleggen
  • een inspraakavond houden
  • een inspraakavond organiseren

Hij wees op de informatie-avonden over de herindeling. Als men het goed had willen doen, dan had de gemeente inspraakavonden moeten beleggen.

Meppeler Courant,

Naast allerlei maatregelen om de natuur binnen- en buitendijks een handje te helpen, wordt [...] de suggestie gedaan om vijf polders te ontpolderen. Dat betekent dat buitendijken worden afgegraven en een eind landinwaarts weer opgebouwd. Op de negen inspraakavonden die de afgelopen maand werden gehouden, lieten de Zeeuwse boeren weten hier absoluut niets voor te voelen.

De Standaard,

De gemeente kan de mening van de burgers en van andere belangstellenden peilen door middel van een inspraakprocedure. Daarbij liggen de stukken zes weken ter inzage en kan iedereen een reactie geven. Tijdens deze inspraakprocedure kan de gemeente een inloop- of inspraakavond organiseren.

http://www.h-i-ambacht.nl/hia?waxtrapp=umycaEsHwqOxqOnHAmkcBfkcBL,