interlandverplichting


interlandverplichting 1.0

verplichting die men is aangegaan om een interland te spelen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een interlandverplichting…

is een verplichting

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het spelen van een interland

  Algemene voorbeelden


  In verband met interlandverplichtingen van het Nederlands Elftal tegen Canada in het weekend van 11 en 12 juli wordt het gehele wedstrijdprogramma Hoofdklasse Heren d.d. 12 juli verplaatst naar zaterdag 22 augustus a.s.

  http://www.hermesdvs.nl/news/411/90/Hermes-DVS-1-HBS-1-van-zondag-12-juli-i-v-m-interlandverplichtingen-drie-van-onze-spelers-tegen-Canada-verplaatst-naar-zaterdag-22-augustus,

  Heurelho Gomes gaat deze week een paar dagen naar zijn geboorteland Brazilië om zijn familie te bezoeken. De lange doelman PSV heeft in tegenstelling tot meer dan de helft van de PSV-selectie geen interlandverplichting, maar kan een weekje vakantie goed gebruiken om de accu weer op te laden.

  http://psv.blog.nl/psv-selectie/page/2,

  Johan Boskamp had "beterschap" waargenomen, maar de Rotterdammer beseft ongetwijfeld dat hem nog een vervelend kompetitieslot wacht. Gisteren probeerde hij het met Grün, Doll en Obiorah in plaats van Babayaro (interlandverplichting), De Boeck (neusbreuk) en Versavel (heupletsel) terwijl De Bilde, hangend op links, aan het herstel van zijn vertrouwen mocht werken.

  De Standaard,

  De Brusselaars wijten de blessures van beide Ghanezen aan hun vele interlandverplichtingen.

  De Standaard,

  Ook miste hij nog Iwan, die voor interlandverplichtingen in Polen verbleef.

  Meppeler Courant,

  Bij RWDM werd Jacob gerecupereerd terwijl de Nigeriaan Kingsley interlandverplichtingen had.

  De Standaard,

  Lokeren, zonder Ekakia (interlandverplichtingen) voor eigen publiek gestart met amper één spits, was nu wel verplicht het bange gewaad af te leggen.

  De Standaard,

  Onmiddellijk na de match vertrekken Babayaro (Nigeria-Guinea), Preko, Johnson en Asare (alledrie Sierra Leone) richting vaderland, waar ze interlandverplichtingen hebben.

  De Standaard,

  Combinatiemogelijkheden


  in voorzetselgroep


  • vanwege interlandverplichtingen
  • wegens interlandverplichtingen
  • vanwege interlandverplichting
  • wegens interlandverplichting

  Anderlecht-coach Ariël Jacobs moet de komende week opnieuw heel wat spelers missen op training wegens interlandverplichtingen. Maar liefst 13 spelers werden opgeroepen door hun nationale ploegen.

  http://www.rsca.be/go/nl/article/28299/overzicht_interlandverplichtingen_anderlecht-spelers,

  Na een onderbreking van bijna drie weken spelen de basketballers van Cees Lubbers morgenavond (20.00 uur) in Het Vledder tegen Dunckers [...]. Voor trainer coach Marco van den Berg kwam de stop vanwege interlandverplichtingen wel goed uit.

  Meppeler Courant,

  Excelsior heeft op eigen veld geen mooi vervolg kunnen geven aan de overwinning op Cambuur Leeuwarden. Voor het eerst verloor Excelsior een thuiswedstrijd. AGOVV Apeldoorn won verdiend met 0-1. Kermit Erasmus en Mickal Janota ontbraken vanwege interlandverplichting.

  http://www.sbvexcelsior.nl/index.php?objectID=3278,

  Ajax kent in aanloop naar de wedstrijd van morgen enkele personele problemen. Marco van Basten klaagde al enige malen in de media over een niet ideale voorbereiding vanwege de interlandverplichtingen van enkele van zijn selectiespelers.

  http://www.rodaworld.limboo.com/comp0809/competitie/2008_09_14_ajax-roda_jc/indexvoor.php,

  Lembi ontbreekt wegens interlandverplichtingen met Zaïre.

  De Standaard,

  Janos Banfi is volgende week in Mechelen niet van de partij wegens interlandverplichtingen.

  De Standaard,