internaut


internaut 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; (vooral) in België; neologisme)

iemand die veel op het internet surft; iemand die zeer bedreven is in het surfen op internet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een internaut…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] surft veel op het internet; is erg bedreven in het surfen op internet

    Algemene voorbeelden


    De Belgische wetgever heeft met dit wetsontwerp niets anders gedaan dan de verplichting uit de Richtlijn om de internaut vooraf te informeren en zijn toestemming te vragen, op zeer vage wijze te hernemen. Over de wijze waarop die toestemming in de praktijk door de internaut zal moeten gebeuren, rept het wetsontwerp met geen woord.

    http://www.vlaamsenieuwsmedia.be/actueel/2012/07/parlement-keurt-nieuwe-cookie-regels-goed,

    Af en toe bezoeken debutanten uit de literaire bovenwereld de site van Literatuuraire en laten een compliment achter. Een goede gelegenheid om ze te vragen de vragenlijst voor debutanten zoals wij, ik beheerder en u internaut, die hebben samengesteld, te beantwoorden, als ze daar zin in hebben.

    http://literatuuraire.punt.nl/?a=2006-09,

    "Aan iedereen die liefde of respect heeft voor welke levensvorm ook." Zo begint een oproep die sinds kort in ons land op het internet circuleert en via kettingmail zowat de helft van de Belgische internauten heeft bereikt. De mail vraagt iedereen de petitie te tekenen tegen de kweek van 'bonsaikatjes', katjes die van klein af in glazen flessen of bokaals worden gestopt, waardoor het diertje op termijn de vorm van de fles of bokaal begint aan te nemen [...]. Zeg nu zelf, geen mens die daarvoor ongevoelig kan blijven. En daar was het die paar Amerikaanse studenten die enkele jaren geleden het compleet verzonnen verhaal lanceerden net om te doen. Want het verhaal blijkt een grap te zijn.

    De Morgen,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Etymologie


    Aard herkomst inheems of leenwoord
    Vroegste datering 2000
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal internaut
    Betekenis in brontaal idem