internetcafé


internetcafé 1.0

(sport en recreatie; media, communicatie en telecommunicatie; business, economie en financiën; ICT)

café waar men tegen betaling gebruik kan maken van internet; plaats waar men tegen betaling gebruik kan maken van internet; café met internetvoorzieningen; gelegenheid waar men tegen betaling kan internetten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een internetcafé…

is een café; is een gelegenheid; is een plaats

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een gelegenheid waar men tegen betaling gebruik kan maken van internet; betreft een gelegenheid met internetvoorzieningen, waar men soms ook iets kan eten en drinken, maar soms ook alleen kan internetten

    Hoofdsemagram: café


    Algemene voorbeelden


    In een speciaal ingerichte 'huiskamer' worden de nieuwste audiosystemen gedemonstreerd en in het internetcafé kan iedereen die dat wil onder begeleiding van computerexperts kennis maken met het nieuwste massamedium.

    Meppeler Courant,

    Drie rapporten moeten worden gevuld, en op het moment dat we uit de trein stapten hadden we niet één naam of telefoonnummer. De eerste dagen zitten we dan ook minimaal zes uur per dag in het internetcafé, het web afsurfend op zoek naar contacten en wellicht een globaal idee van wat er zoal gaande is in deze stad.

    http://www.ecorysasiaadventure.nl/reisjournaal50tekst.htm

    Veel toeristen gebruiken tegenwoordig een internetcafé om contact te houden, om reis en hotel informatie te bekijken, etc.

    http://www.aacc.nl/varia/internetcafes/internetcafes.html