internetgoeroe


internetgoeroe 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT)

iemand die zeer deskundig is op het gebied van internet, bijvoorbeeld in het bouwen van websites of het opzetten van internetwinkels; leermeester op het gebied van internet; goeroe op het gebied van internet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een internetgoeroe…

is een goeroe; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft iemand die zeer deskundig is op het gebied van internet, bijvoorbeeld in het bouwen van websites of het opzetten van internetwinkels

    Hoofdsemagram: goeroe


    Algemene voorbeelden


    Het overheidsbrede samenwerkingsplatform Pleio is een van de winnaars van de Intranet Innovation Awards 2012. Jaarlijks worden deze awards toegekend aan innovatieve intranetconcepten. Op vrijdag 12 oktober overhandigt internetgoeroe James Robertson namens de jury de award in Den Haag.

    http://www.republic.nl/nieuws/2012/1977/pleio-valt-in-de-prijzen,

    Het ziet er dus naar uit dat Cialdini de nieuwe internetgoeroe wordt. SEO is mooi, maar het gaat om conversie. "Usability is een mooi begrip, maar als iedereen het doet, moet je verder kijken." Om maar een citaat van Verschueren te gebruiken.

    http://www.renegreve.nl/internet-marketing/het-gelijk-van-een-nieuwe-internetgoeroe/,

    Internetgoeroe Roel Pieper blijft een olifant in de porseleinkast, maar wel iets voorzichtiger. 'Ik snap dat.' Als een mantra vlecht Roel Pieper deze drie woorden door een betoog over zijn opkomst en ondergang als zelfbenoemde aanjager van de internethype. Wat Pieper begrijpt - na drie jaar durfkapitaal te hebben gespendeerd - is dat de zakenmores op het Oude Continent héél anders zijn dan die in de Verenigde Staten. Pieper behoort tot de bekendste drie Nederlandse internetondernemers.

    de Volkskrant,

    1983. Bij het Massachussetts Institute ot Technology (MIT) in Boston wordt het Media Lab opgericht, waar Nicolas Negroponte zich zal opwerpen als een Internet-goeroe.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010871027:mpeg21:a0741,