internetparkeren


internetparkeren 1.0

(neologisme)

betaald parkeren waarbij de automobilist zich via internet aanmeldt en vervolgens weer afmeldt en waarbij het parkeergeld meestal per maand wordt afgerekend

Semagram (extra betekenisinformatie)


Internetparkeren…

is parkeren; is een handeling

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft betaald parkeren waarbij de automobilist zich via internet aanmeldt en vervolgens weer afmeldt en waarbij het parkeergeld meestal per maand wordt afgerekend

    Algemene voorbeelden


    Via uw persoonlijke webpagina kan u op internet uw parkeeracties aan- en afmelden. Gebruikt u uw abonnement uitsluitend voor internetparkeren dan is het niet nodig om een mobiel telefoonnummer aan het abonnement te koppelen.

    http://www.parkereninantwerpen.be/parkeren/bezoekers/gsm-parkeren/gsm-parkeren-met-parkline/gsm-parkeren-met-parkline

    Ook kunnen gemeenten snel en goedkoop moderne manieren van betalen invoeren, zoals sms-parkeren, 'parkeer en bel' en internetparkeren. Aanbieders van parkeerdiensten hoeven immers niet bij 431 gemeenten maar bij één loket aan te sluiten.

    http://www.parkeer24.nl/parkeernieuws/artikelen/opening-servicehuis-parkeren.html

    Met parkeren via Parkmobile heeft u geen zorgen meer over kleingeld of een lege chipknip. Met Parkmobile meld u uw parkeeractie slim en eenvoudig aan en af via uw mobiele telefoon. Zo betaalt u een parkeeractie per minuut en ontvangt u aan het einde van de maand een overzichtelijke factuur [...]. U kunt een parkeeractie starten en stoppen via het zogeheten belparkeren, sms-parkeren, app parkeren en internetparkeren.

    http://www.parkmobile.nl/tarieven

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2000