introductieweek


introductieweek 1.0

(onderwijs en opvoeding)

bijeenkomst gedurende een week of een ruimer deel daarvan, georganiseerd om eerstejaarsstudenten kennis te laten maken met de onderwijsinstelling, de studentenorganisaties, en met elkaar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een introductieweek…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient ter kennismaking met de nieuwe studieomgeving en onderling
  • [Duur] duurt een aantal dagen
  • [Tijd] vindt plaats omstreeks het begin van een nieuw academiejaar of studiejaar
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor eerstejaarsstudenten
  • [Handelende persoon] wordt georganiseerd door onderwijsinstellingen, studentenverenigingen en clubs

Algemene voorbeelden


De introductieweek voor eerstejaars is begonnen en een paar duizend aankomende studenten van de verschillende technische studierichtingen proberen tijdens het welkomstwoord van de rector magnificus "elkaar eruit te zingen".

NRC,

Het was een stevige binnenkomer deze introductieweek voor alle nieuwe eerstejaars studenten. 'De introduktie is zo opgezet dat de studenten elkaar zo snel mogelijk leren kennen. En met het recordaantal van bijna zestig nieuwe studenten is dat [...] zeker nodig.'

Meppeler Courant,

Als je vertaler/tolk komt studeren aan het HIVT, valt er veel te zien en te beleven. Je stapt binnen in een compleet andere cultuur. Daarom is er voor eerstejaarsstudenten een introductieweek. Dan maak je kennis met je medestudenten en word je wegwijs gemaakt op het HIVT.

http://www.ha.be/hivt/

Naast de begeleiding bij de studiekeuze, onthaal en voorbereiding van nieuwe studenten (via allerlei brugactiviteiten) en een introductieweek bij het begin van het academiejaar wordt zeer veel belang gehecht aan de voortgangsbegeleiding tijdens het eerste jaar.

http://www.vub.ac.be/LK/ondbeg.html

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • een introductieweek organiseren

In de eerste week van je studie organiseert de hogeschool of universiteit een introductieweek. Gedurende die week maak je kennis met je onderwijsinstelling [...] en met de studentenorganisaties.

http://www.demos.nl/