jeugdvoetbal


jeugdvoetbal 1.0

beoefening van de voetbalsport door de jeugd; voetbal dat gespeeld wordt of zoals dat gespeeld wordt door de jeugd; ook: collectief van clubs die jeugdvoetbal spelen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Jeugdvoetbal…

is voetbal; is een sport

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is voetbal voor de jeugd; is voetbal dat gespeeld wordt of zoals dat gespeeld wordt door de jeugd

    Hoofdsemagram: voetbal


    Algemene voorbeelden


    Het Masterplan jeugdvoetbal is opgesteld met het oog op de komende tien jaren.

    http://www.knvb.nl/knvb1/yearlyreport20002001/yearlyreport1.sps,

    In de verdere toekomst denken de betrokken verenigingen ook aan buitenschoolse opvang in het sportpark en deelgebruik van de jeu de bouleshal door bijvoorbeeld een badmintonclub en jeugdvoetbal in de wintermaanden.

    De Limburger,

    De opzet van het jeugdopleidingsplan is zoveel mogelijk ontleend aan de praktijk. En verder zijn delen geschreven aan de hand van literatuur over jeugdvoetbal.

    http://home.planetinternet.be/~willempy/menuH.htm,

    Concreet wil de commissie per club het volgende: een meerjaren jeugdbeleidsplan, begroting jeugdopleiding, een specifieke functionaris voor jeugdvoetbal, een bestuurslid mede voor jeugdzaken, minimaal twee trainers voor jeugdelftallen, een clubarts voor jeugd, een functionaris of commissie voor sociaal-maatschappelijke begeleiding en adequate accommodatie voor de jeugdopleiding.

    NRC,

    Heel verontrustend is dat allerlei klubs, van groot tot klein, signalen geven dat zij het jeugdvoetbal willen afbouwen of simpelweg schrappen.

    De Standaard,

    Nog het meest beangstigend is de agressie bij het jeugdvoetbal.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen