kaakchirurg


kaakchirurg 1.0

chirurg die is gespecialiseerd in operaties van de kaakbeenderen en de omringende weefsels

Semagram


Een kaakchirurg…

is een chirurg

 • [Deskundigheid of vaardigheid] is gespecialiseerd in het uitvoeren van operaties van de kaakbeenderen en de omringende weefsels

  Hoofdsemagram: chirurg


  Algemene voorbeelden


  Er wordt een opening gemaakt in het tandvlees, zodat de kaakchirurg bij het bot kan komen. Vaak is het nodig dat het bot wordt glad gemaakt. Daarna wordt de plaats bepaald waar de implantaten moeten komen. Vervolgens wordt met diverse boortjes ruimte gemaakt in het bot. Het implantaat kan er daarna ingezet worden.

  http://www.kaakchirurg.nl/pub/,

  Door de ligging van gebitselementen (vooral van de kiezen) in de bovenkaak dicht tegen of in de bodem van de kaakholte, ook wel neusbijholte genoemd, kan bij verwijdering van deze gebitselementen een open kaakholte optreden. Er is dan een open verbinding tussen de neus en de mond ontstaan. In sommige gevallen kan dit spontaan genezen, maar veelal is het noodzakelijk dat deze verbinding gesloten wordt. Veelal zal dit door een kaakchirurg worden gedaan. Als de open verbinding bij de tandarts is ontstaan zal deze de patiënt veelal hiervoor naar een kaakchirurg verwijzen.

  http://www.kaakchirurg.nl/pub/,

  Een kaakchirurg verwijdert cysten en tumoren uit de mond. Ook het trekken van kiezen, voornamelijk verstandskiezen, behoort tot zijn of haar domein. Daarnaast staat een kaakchirurg in voor chirurgische ingrepen ter bestrijding van alle kaak- en kaakgewrichtproblemen.

  http://www.mondverzorging.be/nl/cons/nl_mo_specialisten.php

  Wanneer er onvoldoende plaats is om de wijsheidstand volledig te laten doorbreken, is een operatie door een kaakchirurg of gespecialiseerd tandarts meestal de enige mogelijkheid.

  http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=6179,

  Een euvel dat relatief vaak voorkomt zijn mondbodemkankers. Als een kaakchirurg die weghaalt, zit je met een groot defect in de mondbodem, dat de plastisch chirurg met behulp van aangepaste technieken moet zien te herstellen.

  http://www.mloz.be/cgi-bin/profnl/profgen.cgi?page=http://www.mloz.be/nl/profil/profil58/profil05.html,