kaartverkoop


kaartverkoop 1.0

((vooral) in Nederland)

verkoop van toegangskaarten; het verkopen van kaartjes die als betalingsbewijs dienen voor en toegang geven tot een bioscoopvoorstelling, een theatervoorstelling, een concert, een museum, een zwembad, een sportwedstrijd, een festival, een feestavond e.d. of tot het openbaar vervoer; verkoop van entreekaartjes; kaartjesverkoop

Semagram (extra betekenisinformatie)


Kaartverkoop…

is verkoop

  • [Plaats] vindt vaak plaats in een vaste ruimte, een loket, bv. van een stadion, theater, concertzaal, zwembad, pretpark e.d.
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de verkoop van toegangskaarten die mensen in de gelegenheid stellen om een bioscoopvoorstelling, een theatervoorstelling, een concert, een museum, een zwembad, een sportwedstrijd, een festival, een feestavond e.d. te bezoeken of gebruik te maken van het openbaar vervoer

    Algemene voorbeelden


    De 60 kinderen die thans lid zijn van De Notenkrakers zullen er weer fantastische voorstellingen van gaan maken met veel zang, dans, geluids- en lichteffecten en natuurlijk schitterende decors. De kaartverkoop voor deze voorstellingen zal in de loop van 2002 van start gaan.

    http://www.deouwetoren.nl/

    In het plan, het derde sinds 1987, is de stationshal verdwenen. Nu worden daar de kaartjes verkocht waarna de reiziger door een schaars verlichte, lange gang moet lopen om het perron te bereiken. De kaartverkoop wordt verplaatst naar de tunnel buiten het station.

    NRC,

    De online kaartverkoopmogelijkheid van Het Muziektheater in Amsterdam valt enigszins tegen. Voor sommige voorstellingen zijn alleen kaarten aan de kassa te koop, voor andere is de kaartverkoop nog niet gestart.

    NRC,

    Nog voordat er één bal in het nieuwe voetbalseizoen was getrapt, werd Vitesse door tegenvallende inkomsten uit sponsoring en kaartverkoop al geconfronteerd met een begrotingstekort van drie tot vier miljoen euro.

    NRC,

    De kaartenverkoop en de controle aan de toegangen blijkt ook al geen specialiteit te zijn van de voetbalbond, want België-Turkije had net zo goed een nieuw Heizeldrama kunnen worden.

    De Standaard,

    Het CDA-raadslid B. Kampherbeek hoeft zich geen zorgen te maken over een vermeende structurele daling van de kaartverkoop bij zwembad De Kragge.

    Meppeler Courant,

    Met de installatie van 200 nieuwe betaalautomaten (contant geld en pinpas) zal vanaf 5 december op elk station 24 uur per dag kaartverkoop mogelijk zijn, zo maakte de NS al eerder bekend.

    Meppeler Courant,

    In totaal komen er dus 119 voorstellingen, wat goed kan zijn voor een kaartenverkoop van 220.000 tickets.

    De Standaard,

    Tenslotte kan men bij de bekende voorverkoopadressen terecht voor kaarten. De KNVB heeft de kaartverkoop verspreid via een aantal landelijke verkooppunten.

    NRC,

    Bij alles wat de afgelopen dagen is geschreven over de Broadway-première van de Nederlandse musical Cyrano, hoopt producent Joop van den Ende op een wervend effect voor de extra lange voorstellingenserie in theater Carré in Amsterdam, volgend voorjaar en zomer. De kaartverkoop is intussen begonnen - vandaar.

    NRC,

    De chaos bij de kaartverkoop op het WK 98 nog indachtig wil de Stichting vooral voorkomen dat tickets in grote pakketten in handen van touroperators vallen.

    http://www.vipinfo.be/vipkrant_april_1999.doc,

    De deelnameprijs wordt familiair laag gehouden en is afhankelijk van de balansverhouding tussen de kostprijs en de inkomsten van de kaartenverkoop.

    http://users.telenet.be/statiekomitee/sneukeltoer/historiek2.htm

    Voelt u zich aangetrokken om een morgen of een middag te willen helpen bij de kaartverkoop of bij het gidsen, dan kunt u zich aanmelden bij het museum.

    http://www.drogisterijmuseum.nl/collectie/index.htm

    Voor informatie, kaartverkoop, reserveringen, verkoop theaterbonnen e.d. is de dagkassa vanaf zaterdag 31 augustus geopend van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

    http://www.mssa.nl/algemeen/algemeen.html

    Festival van Vlaanderen Kortrijk, van 26 april tot 27 juni. Abonnementenverkoop vanaf 9 april, kaartenverkoop vanaf 12 april.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: aan

    • kaartverkoop aan de zaal

    Op vrijdag en zaterdagavond is er eveneens kaartverkoop aan de zaal mogelijk.

    Meppeler Courant,

    Voorzetsel: in

    • de kaartverkoopm in de trein

    Wordt in Nederland de kaartverkoop in de trein sterk teruggedrongen, de Zwitserse spoorwegen willen hun conducteurs voorzien van draagbare computers zodat ze het treintarief niet langer in duimdikke tabellen hoeven op te zoeken.

    NRC,

    Voorzetsel: op

    • de kaartverkoop op (de) bus
    • de kaartverkoop op (de) tram

    Net als bij de kaartverkoop op de bus nu, betaalt de reiziger die een kaartje in de bus koopt meer.

    Meppeler Courant,

    De kaartverkoop op tram en bus zal vanaf 1 januari 2002 uitsluitend in euro's plaatsvinden.

    http://www.denhaag.nl/

    Voorzetsel: overig

    • kaartverkoop via automaten
    • kaartverkoop via sms
    • kaartverkoop via mobiele telefoons

    De kaartverkoop gebeurt via automaten en gedurende de reis krijgt de reiziger via beeldschermen actuele reisinformatie.

    NRC,

    Volgens woordvoerder Cabrera y Charro van Toelnit kan de kaartverkoop via sms een veilig en goedkoop alternatief vormen maar staat de exclusiviteit die Ticketservice eist van poppodia en theaters de ontwikkeling ervan in de weg.

    BN/De Stem,

    Geïnteresseerden kunnen zich vanaf begin augustus inschrijven via de internetsite van NoordNed. Het experiment dient om na te gaan of de invoering van kaartverkoop via mobiele telefoons economisch haalbaar is. De gebruikers van de service kunnen overal en altijd een vervoersbewijs regelen.

    Dagblad van het Noorden,

    Voorzetsel: voor

    • kaartverkoop voor een concert
    • kaartverkoop voor een feestavond
    • kaartverkoop voor een festival
    • kaartverkoop voor een spektakel
    • kaartverkoop voor een tentoonstelling
    • kaartverkoop voor een voetbalduel
    • kaartverkoop voor een voetbalwedstrijd
    • kaartverkoop voor een voorstelling
    • de kaartverkoop voor de Olympische Spelen

    De feestavond van FC Meppel, voor de twaalfde keer georganiseerd door de supportersvereniging, is het hoogtepunt van het jaar. 'De kaartverkoop voor de feestavond loopt voortreffelijk. Het wordt vast weer een heerlijke avond met het dansorkest Twilight na afloop in de foyer,' meldt Ger de Roo, voorzitter van de supportersvereniging.

    Meppeler Courant,

    Bijna 300.000 kaartjes weg voor Vermeer. Het loopt storm bij de kaartverkoop voor de Vermeer-tentoonstelling in Den Haag.

    De Standaard,

    De kaartverkoop voor het concert van De Bazuin loopt goed.

    Meppeler Courant,

    Dinsdagmorgen om half elf begon in schouwburg Ogterop de kaartverkoop voor het nieuwjaarsconcert op zondag 8 januari.

    Meppeler Courant,

    De kaartverkoop voor het voetbalduel ADO Den Haag-Veendam loopt uitstekend.

    Haagsche Courant,

    De kaartverkoop voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Atlanta, loopt goed.

    De Standaard,

    De kaartverkoop voor het grote spektakel loopt echter nog niet zoals verwacht, maar de organisatie hoopt dat het de komende week nog aantrekt.

    Meppeler Courant,

    De kaartverkoop voor alle overige voorstellingen start op donderdag 22 juni om 10.00 uur.

    Meppeler Courant,

    Vaste verbindingen


    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Overige woordfamilieleden