keeperstrainer


keeperstrainer 1.0

(voetbal; sport en recreatie)

trainer die speciaal is aangesteld om de keepers van een voetbalvereninging of van een nationaal elftal te trainen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een keeperstrainer…

is een trainer; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] traint alleen en specifiek keepers

    Hoofdsemagram: trainer


    Algemene voorbeelden


    Georges Leekens presenteerde gisteren ex-Rode Duivel Jean Nicolay (59 jaar, 39 caps) als de nieuwe keeperstrainer van de nationale ploeg. "Een monument als voetballer en als mens iemand die ik enorm bewonder", aldus de bondscoach. "Hij heeft een trainersdiploma en nam onder meer bij KV Mechelen en de Zwitserse ploeg de doelmannen onder handen."

    De Standaard,

    De keeperstrainer en de trainer en leiders van het betreffende team zijn samen verantwoordelijk voor de opleiding van de doelverdediger. Zij kunnen gebruik maken van het leerplan, dat daarvoor beschikbaar is. Zij overleggen regelmatig de vorderingen van hun keeper en passen het trainingsplan aan als dat nodig is.

    http://home.planetinternet.be/~willempy/menuH.htm,

    De Luikenaar die van 1959 tot 1967 tot een legende uitgroeide als doelman van Standard en van de Rode Duivels, is sinds maart in dienst van de Zwitserse federatie als keeperstrainer van de nationale ploeg.

    De Standaard,

    Volgens Pim Doesburg, keeperstrainer van Feyenoord en de man die De Goey ontdekt heeft, hoeft zijn pupil zich niet te schamen voor een gebrekkige traptechniek. "In vergelijking met onze reservekeepers heeft hij een uitstekende trap, daar is niks mis mee. Het enige waar Ed nog aan moet werken is zijn snelheid op de eerste meters. Daar moet hij veel op trainen, hoewel ik me afvraag of iemand van zijn leeftijd nog veel sneller zal worden."

    NRC,

    Voetballers uit heel Duitsland voelen zich aangetrokken tot Bayern, waar helden van weleer de dienst uitmaken: voorzitter is Franz Beckenbauer, een van de vier vice-voorzitters is Karl-Heinz Rummenigge, manager is Uli Hoeness, keeperstrainer is Sepp Maier en jeugdtrainer is Gerd Müller.

    NRC,

    Vande Walle en Van der Straeten werkten eerst individueel met keeperstrainer Marc Van Geersom, waarna de doelman van Germinal door zijn zeven maats op de korrel werd genomen en het sluitstuk van Antwerp met Van Geersom doorging.

    De Standaard,