keeperswerk


keeperswerk 1.0

(sport en recreatie; voetbal; watersport)

geheel van handelingen of acties die een keeper bij balsporten als voetbal, hockey, handbal en waterpolo verricht
Vrijwel altijd voorafgegaan door een positief of negatief kwalificerend bijvoeglijk naamwoord.

Algemene voorbeelden


Vorige week prees Fred Rutten zijn doelman. En ook zaterdag in het gewonnen duel met Vitesse (1-0, doelpunt Balazs Dzsudzsak) was de Zweed weer in vorm. Theo Bos, trainer van Vitesse, voelde zich bijna bedrogen door het keeperswerk van Isaksson. 'Die man heeft een magneet aan zijn handen.'

http://www.depers.nl/sport/349619/PSV-heeft-superdoelman.html,

Het niveau van het keeperswerk was hoog bij de Utrecht Homeless Cup. Zo konden we prima keepers zien bij De Boog en Eijkman 2. Ook de doelman van het Catharijnehuis stortte zich vol overgave op iedere bal die richting zijn doel kwam. Het keeperswerk van de goalie van Singelzicht zag er bijzonder goed uit en de op het laatst gecontracteerde doelman van Klein Galgenwaard verdiende een geweldige pluim.

http://www.veld42.nl/index.php?lees=24

Combinatiemogelijkheden


met adjectief ervoor


 • fantastisch keeperswerk
 • formidabel keeperswerk
 • goed keeperswerk
 • knap keeperswerk
 • prima keeperswerk
 • puik keeperswerk
 • sterk keeperswerk
 • uitstekend keeperswerk
 • voortreffelijk keeperswerk

Wat een heimwee hadden de PSV-supporters vorig jaar naar Heurelho Gomes. De Braziliaanse versie van Elmo had de harten van de Eindhovenaren veroverd met zijn fantastische keeperswerk.

http://www.depers.nl/sport/349619/PSV-heeft-superdoelman.html,

Op een redelijk bespeelbaar terrein trok de thuisclub verdiend met 2-1 aan het langste eind [...] overigens was de thuisclub gevaarlijker geweest, maar was het aan goed keeperswerk van Alfred Gritter te danken, dat Havelte overeind bleef.

Meppeler Courant,

In de 4e periode werd er niet meer gescoord door de bezoeksters, mede door prima keeperswerk van Hester Hardeman.

Meppeler Courant,

Het was met name aan het sterke keeperswerk van Steven Carst te danken dat de nul gehandhaafd bleek.

Meppeler Courant,

Filip De Wilde en co moesten met 0-1 buigen voor regerend kampioen FC Porto. Sporting verloor daardoor zijn koppositie aan Benfica, dat met 0-1 bij Salgueiros won mede door knap keeperswerk van Michel Preud'homme.

De Standaard,

Dat Verlinden zowel Verschelde als Origi met puik keeperswerk van de verdiende gelijkmaker hield, daarover sprak na de match niemand meer.

De Standaard,

Moby Dick kon door uitstekend keeperswerk van Hennie Dingstee niet scoren, zodat de 3e periode met een 2-5 achterstand begon voor Moby Dick.

Meppeler Courant,

Aan de overkant, in de kooi van Deman, werd uit een snoeiharde 25 meter-vrijschop van Edmilson eveneens voortreffelijk keeperswerk geleverd.

De Standaard,

Achilles'94 (Assen) verzekerde zich in deze poule met acht punten al vrij snel van een plaats in de finale-poule. De basis werd vooral gelegd door het formidabele keeperswerk van Mark Ekhaard.

Meppeler Courant,

 • beroerd keeperswerk
 • matig keeperswerk
 • slecht keeperswerk

Eerder had Glen Salmon de bezoekers in de 29e minuut op gelijke hoogte gebracht. De Zuid-Afrikaan profiteerde van slecht keeperswerk van Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche, die een afstandsschot van Mike Zonneveld slecht verwerkte.

http://www.depers.nl/sport/43556/Afonso-Alves-velt-NAC-Breda.html,

Vanaf die hoek de bal er in krijgen heeft niks met goed inschieten te maken maar gewoon met beroerd keeperswerk.

http://ajax.netwerk.to/forums/HTML/forum11/1889-29.php,

Na een schot van Diego Biseswar op de paal en de 0-1 van Roy Makaay, die een zachte inzet dankzij matig keeperswerk van Jeroen Verhoeven zomaar in een doelpunt zag uitmonden, gebeurde er lange tijd niets.

http://eredivisie.nos.nl/nieuws/artikel/ID/tcm:45-500769/title/feyenoord-verliest-in-volendam

Robben profiteerde van een passje van Vogel en slecht keeperswerk van invaller-doelman Martin, wiens uitzinnige vreugdedans na afloop bijna net zo opvallend was als het geflierefluit van Roelof Luinge.

de Volkskrant,