keycard


keycard 1.0

kaart, meestal met een ingebouwde chip, een barcode of een magnetische strip, die toegang verleent tot een beveiligde of afgesloten plaats, bijvoorbeeld een hotelkamer of een parkeergarage, of als sleutel dient voor voorwerpen als kluizen of koffers of voor vervoermiddelen; kaart die als sleutel dient

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een keycard…

is een kaart; is een voorwerp

  • [Vorm] heeft meestal de vorm van een bankpasje
  • [Materiaal] is meestal gemaakt van plastic
  • [Samenstelling] bevat meestal een ingebouwde chip, een barcode of een magnetische strip
  • [Functie] dient als sleutel voor een bepaalde beveiligde of afgesloten plaats, bijvoorbeeld een hotelkamer of een parkeergarage, of voor voorwerpen als kluizen of koffers of voor vervoermiddelen

Algemene voorbeelden


Hallo, weet er iemand hoe je zelf het batterijtje van de keycard kan vervangen? Krijg deze niet open en wil niets verkeerd doen.

http://www.renaultforum.eu/forum/viewtopic.php?t=11647&p=63140,

Een reeds bekende, maar nu sterk geperfectioneerde vinding is de "key-card" (sleutel-kaart), die als alternatief voor een sleutel kan worden gebruikt. Met een eenvoudige handbeweging kunnen de codes worden ingesteld en gewijzigd.

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011200348:mpeg21:a1093,

Voor elke deur in het hotel is een bijpassende elektronische sluiting gevonden zoals magneten, pengrendels en solenoid slotkasten die geopend worden door OTD wandkaartlezers. Ook de liften zullen enkel bediend kunnen worden met een geldige keycard.

http://www.otdbv.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=87:hotel-cafe-royal-london&catid=43:nieuws&Itemid=96,

De toegangsdeuren van het gebouw worden uitgevoerd met cilindersloten en een moedersleutel, De deuren van de bergingen worden uitgevoerd met cilindersloten. De toegang tot de parkeerkelder door middel van een elektrisch bedienbare roldeur met keycard en de mogelijkheid om te bereiken vanuit lift en buitentrap.

http://home.wxs.nl/~beren301/home.htm

Ik was een keer op Schiphol en moest wachten in een hele lange rij. Er kwam een douaneambtenaar die overal vrolijk in en uit liep, deze deur in, die deur uit, maar hij had een keycard, een kaartje met zo'n magnetische strip erop, haalde dat door het apparaatje en alle deuren gingen open.

http://www.ngk.nl/utrecht/preekarchief/html/p000123.html,

Key card van de espace van mijn vrouw is gevallen en je raad het al, de knop om de deuren te sluiten werkt niet meer. Heb Renault dealer gebeld, maar nieuwe kaart schijnt iets van € 150,- te gaan kosten.

http://www.flitsservice.nl/phpBB/techniek/key-card-renault-espace-t54762.html,

Woordfamilie


Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen