kinderfilm


kinderfilm 1.0

film die speciaal gemaakt is voor kinderen; film die voor kinderen bestemd is; film voor kinderen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kinderfilm…

is een film

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is vaak humoristisch, vrolijk, fantasierijk, avontuurlijk, spannend, ontroerend, kent veelal een goede afloop en bevat doorgaans geen seks, excessief geweld en onfatsoenlijke taal; kan ook serieuzer van aard zijn en bv. problemen behandelen waarmee jongeren en kinderen te maken hebben

    Hoofdsemagram: film


    Algemene voorbeelden


    Tegen kinderfilms wordt altijd wat minderwaardig aangekeken. Immers, wij volwassenen gaan toch zeker niet naar zo'n film. Maar als je deze films ziet valt toch elke keer weer op hoe ontzettend leuk ze zijn. Misschien zijn de gedachten van volwassenen daarover toch aan het veranderen. Het kassucces Alladin van Walt Disney is daar een bewijs van. Het leuke van kinderfilms is dat alle ingrediënten erin zitten: ontroering, spanning, humor en natuurlijk het goede dat wint van het kwade. Ook in Free Willy komen al deze elementen voor.

    Meppeler Courant,

    Het bioscoopbezoek is in de eerste helft van dit jaar met ruim 31 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groei komt voor een groot deel voor rekening van kinderfilms zoals Kruimeltje en Toy Story-2.

    De Telegraaf,

    Twee jaar terug mocht de Noorse regisseur Harald Zwart het eens in Hollywood proberen met de zwarte komedie One Night at McCool's. Ondanks de aanwezigheid van Liv Tyler en Michael Douglas [...] flopte de film zo spectaculair dat Zwarts carrière in Hollywood voorbij leek voor hij goed en wel begonnen was [...]. Maar twee jaar later kreeg hij een nieuwe kans in een minder riskant genre: dat van de kinderfilm. Meer bepaald: de kinderfilm met een tv-ster in de hoofdrol.

    ANP,

    Onze drie kleine kinderen profiteerden van de loomheid die als een sluier over de kersttijd hangt, om langer dan anders TV te kijken: Samson, Tik Tak en een kinderfilm. Anderhalf uur lang konden ze genieten van spannende verhalen over zieke kerstmannen en gestolen kerstbomen.

    http://www.smslgv.be/tijdschrift/jaargangen/2000/nr1/welke_gemeenschap_zal_welk_geloof_dragen(1).html

    'Zo'n festival heeft toch echt zijn charmes.' Toppers waren de kinderfilms, de serieuzere deden het minder goed, maar toch een geslaagde tiende verjaardag van de filmclub. 'Zoals we weten trekken de kinderfilms altijd veel belangstelling, voor de serieuzere films is dat altijd minder. We hebben dat wel vaker gezien, heb je een heel goeie film, komt er bijna niemand.'

    Meppeler Courant,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • draaien

    Er draaien altijd leuke kinder- of peuterfilms in de bioscoop van Figi. We hebben vier bioscoopzalen waarin iedere dag de leukste en nieuwste films worden afgespeeld.

    https://figi.nl/bioscoop/kinderfilms-bioscoop/

    als object bij een werkwoord


    • een kinderfilm kijken
    • een kinderfilm programmeren (in een bioscoop, filmzaal e.d.)
    • kinderfilms promoten
    • een kinderfilm vertonen

    Weet je nog niet welke kinderfilm je wilt kijken? Bij bol.com kunnen wij je helpen. Zo hebben wij een lijst met bestverkochte familie- en kinderfilms op zowel blu-ray als dvd. Zo weet je altijd wat er in de top 10 kinderfilms staat.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    De hond Beethoven speelt de hoofdrol in de kinderfilm die in 't Swaentje is geprogrammeerd met het oog op de kerstvakantie.

    Meppeler Courant,

    Cinekid promoot op diverse manieren kwalitatief bijzondere kinderfilms.

    http://www.nvpi.nl/

    Filmhuis Oosterbeek vertoont op zondag 29 april de Kinderfilm 'Early Man'. Early Man is een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden.

    https://www.arnhemsekoerier.nl/activiteit/item/kinderfilm-early-man-in-filmhuis-osterbeek/410660,

    met koppelwerkwoord


    • een kinderfilm zijn
    • geen kinderfilm zijn

    Het verhaal draait rond de puppy Lou die in sneltempo wordt opgeleerd als geheim agent. Ondanks dat dit een kinderfilm is, kon ik er echt wel van genieten.

    http://www.kutsite.com/recensie/

    Ik heb gehoord dat er een goede film draait over een dwerg. Lijkt je dat wat? Jouw smaak beweegt zich de laatste tijd alle kanten uit, dus als je geen zin hebt in films over een dwerg moet je het maar zeggen. Het is geen kinderfilm, het is een film voor volwassenen, dit ter geruststelling.

    Fantoompijn, Arnon Grunberg,

    'Waarom heb je het zo bedekt, zo kuis, opgeschreven? Het is geen kinderfilm.'

    De vrouw die alles had, Kees van Beijnum,

    met adjectief ervoor


    • (de) beste kinderfilm
    • de beste kinderfilms

    Ook is onlangs het boek 'De tasjesdief' van Dijkzeul verfilmd. Deze film ontving op het Berlijns Filmfestival de onderscheiding van beste kinderfilm.

    Meppeler Courant,

    Ben jij op zoek naar de leukste, beste en populairste kinderfilms? Met een aanbod van ruim 8.500 kinderfilms is voor iedereen wel een leuke kinderfilm te vinden.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    • (een) allegorische kinderfilm
    • een avontuurlijke kinderfilm
    • bijzondere kinderfilms
    • de charmante kinderfilm
    • een goedkope kinderfilm
    • een grappige kinderfilm
    • hedendaagse kinderfilms
    • een leuke kinderfilm
    • de leukste kinderfilms
    • de nieuwste kinderfilms
    • een oude kinderfilm
    • de populairste kinderfilms
    • een succesvolle kinderfilm
    • symbolische kinderfilms
    • toegankelijke kinderfilms
    • een toffe kinderfilm
    • een vlotte kinderfilm

    De Roemeens-Duitse coproduktie Thalassa, Thalassa - Rückkehr zum Meer van Bogdan Dumitrescu heeft weinig pretenties; het bescheiden portret van een stel kinderen uit de Donaudelta, dat uit rijden gaat met een toevallig aangetroffen luxe auto, volgestouwd met materialistische verworvenheden van de nieuwe tijd, zou ook op Cinekid vertoond kunnen worden, als min of meer allegorische kinderfilm.

    NRC,

    Visueel wordt het allemaal mooi in beeld gebracht, al heb je na een dik halfuur het gevoel dat de film niet meer is dan een zoveelste avontuurlijke kinderfilm zonder een greintje originaliteit.

    http://www.cinevision.nl/index.php?module=cinevision&func=viewpub&tid=4&pid=158,

    Cinekid promoot op diverse manieren kwalitatief bijzondere kinderfilms.

    http://www.nvpi.nl/

    De charmante kinderfilm Thalassa, Thalassa, Rückkehr zum Meer van de Duitse Roemeen Bogdan Dimitrescu.

    NRC,

    Goed nieuws is ook dat De tasjesdief, die Peters zelf schreef en produceerde, slechts een miljoen gulden heeft gekost, hetgeen tegenwoordig 'low-budget' mag heten. Hier en daar valt dat een beetje op, maar meestal niet echt; gezien de nog slechts geringe belangstelling van het publiek voor Nederlandse speelfilms, lijkt zo'n vlotte en goedkope kinderfilm, die nog een prijsje wint ook, dus het ei van Columbus.

    NRC,

    Josh and S.A.M. bevat de vertrouwde ingrediënten van veel hedendaagse kinderfilms: gescheiden ouders, onzekerheid over de eigen identiteit, weglopen van thuis.

    De Standaard,

    Boss baby is een grappige kinderfilm met een duidelijke boodschap.

    https://bmellow.nl/boss-baby-kinderfilm/,

    Lumen vertoont elke week minimaal twee leuke, toegankelijke kinderfilms, een voor jongere kinderen vanaf 4 jaar en een voor kinderen vanaf 6 of 8 jaar.

    https://www.filmhuis-lumen.nl/kinderfilms/

    Ben jij op zoek naar de leukste, beste en populairste kinderfilms? Met een aanbod van ruim 8.500 kinderfilms is voor iedereen wel een leuke kinderfilm te vinden.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    Ben je laatst naar de bioscoop geweest en heb je hier je lievelingsfilm gezien? Je kunt deze bioscoopfilm vaak al bij ons reserveren. Zo heb jij altijd de nieuwste kinderfilms als eerst in huis!

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    'Mammoeten,' zei David. 'Het moeten er tienduizenden zijn. En wat zijn dat daar, een soort herten? En zijn dat kamelen? En — oh, goeie god — dat is volgens mij een sabeltandtijger.' '"Leeuwen en tijgers en beren",' haalde David aan uit een oude kinderfilm.

    Het licht van vroeger dagen, Arthur C. Clarke & Stephen Baxter,

    In Hollywood denkt men bij de naam Beethoven allereerst aan een succesvolle kinderfilm over een gelijknamige hond, waarvan het vervolg Beethoven's 2nd heette.

    NRC,

    Een focus op Iran heeft aandacht voor vier cineasten die werken in de lijn van de Perzische meester Abbas Kiarostami [...]. Met semi-documentaires en symbolische kinderfilms proberen ze de censuur van het theocratische regime te omzeilen.

    De Standaard,

    Op een koude of regenachtige dag blijf je het liefst binnen met de kinderen. En dan wil je niets liever dan met een dekentje en bakje popcorn en limo tegen elkaar aankruipen met een toffe kinderfilm.

    https://www.famme.nl/10x-de-leukste-netflix-kinderfilms/,

    • de Nederlandse kinderfilm
    • Scandinavische kinderfilms

    Het is een harde wereld die de film ons tegenwoordig voorschotelt. In de Nederlandse kinderfilm De tasjesdief van Maria Peters, de enige volledig Nederlandse speelfilm van volle lengte in Berlijn, lijkt de aankomende filmliefhebber min of meer op dit sombere wereldbeeld voorbereid te worden.

    NRC,

    Een goed zicht op de kwaliteit van Tiktak wordt belemmerd door de Nederlandse versie, die niet ondertiteld is, maar om de allerkleinsten te plezieren, Nederlands gesproken. Dat wil zeggen, er is niet nagesynchroniseerd, dat zou te duur worden, maar een verteller becommentarieert de handeling, vat gebeurtenissen en teksten van de belangrijkste sprekers samen. Die noodoplossing bij films voor kinderen die nog niet lezen kunnen, werkt alleen als de explicateur bescheidenheid toont, maar ook met zijn persoonlijkheid het gemis van het weggedraaide geluid compenseert. Netty Rosenfeld doet dat al jaren heel goed bij de Scandinavische kinderfilms en -series van de VPRO-televisie.

    NRC,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • de bekroonde kinderfilms
    • een (ergens) opgenomen kinderfilm
    • een (onlangs) uitgebrachte kinderfilm
    • bestverkochte kinderfilms

    De aflevering, getiteld Pepette, is gemaakt door een van de beste Europese kindertelevisie- en -filmregisseurs, Ben Sombogaart. Hij maakte onder meer de internationaal bekroonde kinderfilms 'Mijn vader woont in Rio' en 'Het zakmes' (de laatste kreeg een Emmy Award, een hoge Amerikaanse tv-onderscheiding).

    NRC,

    De afgelopen weken werkte ze mee aan de in Den Haag opgenomen kinderfilm In Oranje.

    Algemeen Dagblad,

    De gewraakte films zijn Father of the Bride II van vorig jaar en Kazaam, een onlangs uitgebrachte kinderfilm.

    De Standaard,

    Weet je nog niet welke kinderfilm je wilt kijken? Bij bol.com kunnen wij je helpen. Zo hebben wij een lijst met bestverkochte familie- en kinderfilms op zowel blu-ray als dvd. Zo weet je altijd wat er in de top 10 kinderfilms staat.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: met

    • een kinderfilm met een duidelijke boodschap
    • een kinderfilm met veel inhoud
    • kinderfilms met honden en katten in de hoofdrol

    Boss baby is een grappige kinderfilm met een duidelijke boodschap.

    https://bmellow.nl/boss-baby-kinderfilm/,

    Echt een kinderfilm met veel inhoud en boordevol humor.

    https://www.salland1.nl/kinderfilm-kijken-tijdens-de-herfstvakantie-olst/,

    Kinderfilms met honden en katten in de hoofdrol zijn legio. Insecten worden minder vaak vertoond, en toch zijn er een aantal leuke films met deze kriebelbeestjes. Denken we maar aan Bee Movie, Een Luizenleven, Eric of het Klein Insectenboek of nog Charlotte's web.

    https://muziek-en-film.infonu.nl/film-en-video/46972-kinderfilms-met-insecten-in-hoofd-of-bijrol.html

    • een kinderfilm met in de hoofdrollen Bart Gabriëlse, Lex Goudsmit en Joost Prinsen

    Martijn en de magiër is een Nederlandse speelfilm uit 1979 van regisseur Karst van der Meulen. Het is een kinderfilm met in de hoofdrollen Bart Gabriëlse, Lex Goudsmit en Joost Prinsen.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Martijn_en_de_magi%C3%ABr,

    Voorzetsel: op

    • kinderfilms op blu-ray
    • kinderfilms op dvd

    Weet je nog niet welke kinderfilm je wilt kijken? Bij bol.com kunnen wij je helpen. Zo hebben wij een lijst met bestverkochte familie- en kinderfilms op zowel blu-ray als dvd. Zo weet je altijd wat er in de top 10 kinderfilms staat.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    Voorzetsel: over

    • een kinderfilm over een hond

    In Hollywood denkt men bij de naam Beethoven allereerst aan een succesvolle kinderfilm over een gelijknamige hond, waarvan het vervolg Beethoven's 2nd heette.

    NRC,

    Voorzetsel: uit

    • kinderfilms uit 2015

    Ben jij op zoek naar een overzicht van alle kinderfilms uit 2015? Dan is dit dé lijst voor jou, want in dit artikel heb ik een overzicht gemaakt van alle kinderfilms uit 2015.

    http://www.films-2015.nl/kinderfilms/

    Voorzetsel: van

    • een kinderfilm van Maria Peters
    • de kinderfilm (De tasjesdief) van Maria Peters

    Op het moment is Olivier bezig met de laatste opnames voor De Tasjesdief, een kinderfilm van Maria Peeters.

    NRC,

    Het is een harde wereld die de film ons tegenwoordig voorschotelt. In de Nederlandse kinderfilm De tasjesdief van Maria Peters, de enige volledig Nederlandse speelfilm van volle lengte in Berlijn, lijkt de aankomende filmliefhebber min of meer op dit sombere wereldbeeld voorbereid te worden.

    NRC,

    Voorzetsel: voor

    • kinderfilms voor jongere kinderen vanaf 4 jaar
    • kinderfilms voor kinderen vanaf 6 of 8 jaar

    Lumen vertoont elke week minimaal twee leuke, toegankelijke kinderfilms, een voor jongere kinderen vanaf 4 jaar en een voor kinderen vanaf 6 of 8 jaar.

    https://www.filmhuis-lumen.nl/kinderfilms/

    Voorzetsel: zonder

    • een kinderfilm zonder een greintje originaliteit
    • een kinderfilm zonder ondertiteling
    • een kinderfilm zonder veel geweld

    Visueel wordt het allemaal mooi in beeld gebracht, al heb je na een dik halfuur het gevoel dat de film niet meer is dan een zoveelste avontuurlijke kinderfilm zonder een greintje originaliteit.

    http://www.cinevision.nl/index.php?module=cinevision&func=viewpub&tid=4&pid=158,

    Kijk naar een leuke Nederlandse kinderfilm (zonder ondertiteling, speciaal ook voor de kleine kinderen) en eet gezellig popcorn met je vrienden en vriendinnetjes.

    https://www.bsvkralingseveer.nl/action/newsletters/item/1140/activiteitenmiddagen-in-oktober-2013.html,

    Fijn om eens een kinderfilm zonder veel geweld te kunnen kijken.

    https://www.bol.com/nl/p/minoes/1002004000079776/

    in voorzetselgroep


    • de hoofdrol in de kinderfilm

    De hond Beethoven speelt de hoofdrol in de kinderfilm die in 't Swaentje is geprogrammeerd met het oog op de kerstvakantie.

    Meppeler Courant,

    • een lijst met kinderfilms

    Weet je nog niet welke kinderfilm je wilt kijken? Bij bol.com kunnen wij je helpen. Zo hebben wij een lijst met bestverkochte familie- en kinderfilms op zowel blu-ray als dvd. Zo weet je altijd wat er in de top 10 kinderfilms staat.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    • een kinderfilm maken van iets

    Ondanks alle kritiek aan het adres van Jackson denk ik wel degelijk dat hij de spirit van LotR heeft begrepen. Toch heeft ook hij toegevingen gedaan die ik van hem niet verwachtte. Zo is het eerste kwartier van de film te vrolijk, te speels en heel even lijkt het alsof Jackson er een kinderfilm van heeft gemaakt. Gelukkig zet hij dit recht want, ondanks het sprookjes-gehalte van LotR en het wat kinderachtig prequel, De Hobbit, is LotR verre van eenvoudig of kinderlijk.

    http://www.kutsite.com/recensie/

    • een aanbod van kinderfilms

    Ben jij op zoek naar de leukste, beste en populairste kinderfilms? Met een aanbod van ruim 8.500 kinderfilms is voor iedereen wel een leuke kinderfilm te vinden.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    • naar de kinderfilm
    • kijken naar een kinderfilm

    'Morgen gaan we schaatsen maar pappa gaat niet mee want hij moet vergaderen. Hij kan vaak niet mee, niet naar de kinderfilm, niet naar de duinen om pannenkoeken te eten, niet naar de kermis om naar ons te kijken als we in de draaimolen zitten. Hij moet hard werken, maar er komt een tijd dat hij er alleen voor ons is. Dat heeft hij zelf gezegd.'

    Beschreven blad, Remco Campert,

    Kijk naar een leuke Nederlandse kinderfilm (zonder ondertiteling, speciaal ook voor de kleine kinderen) en eet gezellig popcorn met je vrienden en vriendinnetjes.

    https://www.bsvkralingseveer.nl/action/newsletters/item/1140/activiteitenmiddagen-in-oktober-2013.html,

    • uit een kinderfilm
    • uit kinderfilms

    "Rond populaire figuren uit een serie of kinderfilm wordt een schier eindeloze reeks producten gecreëerd, de zogenaamde character merchandising."

    De Standaard,

    De gebruikers van datacommunicatie leken nog het meest op de wereldvreemde uitvinders uit kinderfilms: mensen die op een nodeloos ingewikkelde manier dingen tot stand probeerden te brengen die langs andere wegen veel eenvoudiger waren te realiseren.

    De Internet-sensatie, Francisco van Jole,

    • de productie van kinderfilms
    • regisseurs van kinderfilms

    Dat de produktie van kinderfilms in Iran op hoog niveau staat - mede omdat ze minder aan censuur onderhevig zijn - is al enige tijd bekend.

    NRC,

    De 'kleine, humoristische tragiek' van de hoofdfiguren bedacht Stam zelfs met de volgende, overigens positief bedoelde vergelijking: 'Zoals goede regisseurs van kinderfilms iets moois kunnen laten bloeien op een boerderij met kinderen en geiten.'

    http://www.groene.nl/1997/33/rg_filmlezen.html,

    • een festival voor kinderfilms

    Johan Terryn, de grote Voetenveger, werd voor zijn kortfilm Lotte bekroond op een Egyptisch festival voor kinderfilms.

    De Standaard,

    met substantief ervoor


    • top 10-kinderfilms

    Weet je nog niet welke kinderfilm je wilt kijken? Bij bol.com kunnen wij je helpen. Zo hebben wij een lijst met bestverkochte familie- en kinderfilms op zowel blu-ray als dvd. Zo weet je altijd wat er in de top 10 kinderfilms staat.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    met telwoord ervoor


    • twee kinderfilms
    • 8.500 kinderfilms

    Lumen vertoont elke week minimaal twee leuke, toegankelijke kinderfilms, een voor jongere kinderen vanaf 4 jaar en een voor kinderen vanaf 6 of 8 jaar.

    https://www.filmhuis-lumen.nl/kinderfilms/

    Ben jij op zoek naar de leukste, beste en populairste kinderfilms? Met een aanbod van ruim 8.500 kinderfilms is voor iedereen wel een leuke kinderfilm te vinden.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    met bezittelijk voornaamwoord


    • zijn kinderfilm

    Johan Terryn kreeg voor zijn kinderfilm Lotte in Egypte de "Golden Caïro for tv-programmes" op het internationale filmfestival voor kinderen.

    De Standaard,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • kinderfilms en kinderseries
    • kinderfilms of extra lange films
    • kinderfilms of peuterfilms

    Een goed zicht op de kwaliteit van Tiktak wordt belemmerd door de Nederlandse versie, die niet ondertiteld is, maar om de allerkleinsten te plezieren, Nederlands gesproken. Dat wil zeggen, er is niet nagesynchroniseerd, dat zou te duur worden, maar een verteller becommentarieert de handeling, vat gebeurtenissen en teksten van de belangrijkste sprekers samen. Die noodoplossing bij films voor kinderen die nog niet lezen kunnen, werkt alleen als de explicateur bescheidenheid toont, maar ook met zijn persoonlijkheid het gemis van het weggedraaide geluid compenseert. Netty Rosenfeld doet dat al jaren heel goed bij de Scandinavische kinderfilms en -series van de VPRO-televisie.

    NRC,

    Voor Pathé is een optimale filmbeleving ook een film zonder hinderlijke onderbrekingen. Daarom draaien in Pathé films zonder pauze. Een uitzondering wordt gemaakt voor sommige kinderfilms of extra lange films.

    http://www.pathe.nl/

    Er draaien altijd leuke kinder- of peuterfilms in de bioscoop van Figi. We hebben vier bioscoopzalen waarin iedere dag de leukste en nieuwste films worden afgespeeld.

    https://figi.nl/bioscoop/kinderfilms-bioscoop/

    • familiefilms en kinderfilms
    • semidocumentaires en (symbolische) kinderfilms
    • een serie of kinderfilm
    • speelfilms, documentaires, kinderfilms

    Weet je nog niet welke kinderfilm je wilt kijken? Bij bol.com kunnen wij je helpen. Zo hebben wij een lijst met bestverkochte familie- en kinderfilms op zowel blu-ray als dvd. Zo weet je altijd wat er in de top 10 kinderfilms staat.

    https://www.bol.com/nl/m/kinderen-familie/

    Een focus op Iran heeft aandacht voor vier cineasten die werken in de lijn van de Perzische meester Abbas Kiarostami: [...]. Met semi-documentaires en symbolische kinderfilms proberen ze de censuur van het theocratische regime te omzeilen.

    De Standaard,

    "Rond populaire figuren uit een serie of kinderfilm wordt een schier eindeloze reeks producten gecreëerd, de zogenaamde character merchandising."

    De Standaard,

    Fnac heeft een enorme keuze koopvideo's in voorraad (speelfilms, documentaires, kinderfilms, enz.).

    http://www.fnac.be/noframes/nl_000068.htm

    • spelletjes, kinderfilms, een clown en een optreden van de bekende straatgoochelaar Robert Blake

    Voor kinderen zijn er tal van spelletjes, kinderfilms, een clown en een optreden van de bekende straatgoochelaar Robert Blake.

    Meppeler Courant,

    voorafgegaan door als


    • als kinderfilm behandelen
    • als een kinderfilm klinken
    • als kinderfilm presenteren
    • als kinderfilm vertonen

    Steeds meer films voor onder de zestien worden door de distributeur als kinderfilm behandeld en van nasynchronisatie voorzien.

    http://www.filmkrant.nl/av/org/filmkran/home.html,

    Het op een strip van Moodyssons vrouw Coco gebaseerde We are the Best! klinkt misschien als een kinderfilm, maar is een feelgoodfilm voor alle leeftijden. Grote problemen komen nu eens niet aan de orde - dat Bobo's moeder is gescheiden is niet echt een probleem. In die bescheiden, persoonlijke benadering ligt de kwaliteit van de film. Moodysson neemt de problemen van zijn hoofdpersonen serieus, al zou het makkelijk zijn ze belachelijk te maken.

    http://www.hoogenlaag.nl/lokaal/we_are_the_best_3050342.html#.U_dGiXLlrcs,

    Nadrukkelijk gepresenteerd als kinderfilm, beschikt Le ballon d'or over meer raffinement dan menige 'volwassen' Afrikaanse speelfilm.

    NRC,

    De Roemeens-Duitse coproduktie Thalassa, Thalassa - Rückkehr zum Meer van Bogdan Dumitrescu heeft weinig pretenties; het bescheiden portret van een stel kinderen uit de Donaudelta, dat uit rijden gaat met een toevallig aangetroffen luxe auto, volgestouwd met materialistische verworvenheden van de nieuwe tijd, zou ook op Cinekid vertoond kunnen worden, als min of meer allegorische kinderfilm.

    NRC,

    overig


    ( Gevolgd door de titel van de film. Frequent aangetroffen.)
    • de kinderfilm De gouden voetbal
    • de kinderfilm 'Early Man'
    • de kinderfilm De tasjesdief
    • de kinderfilm In Oranje
    • de kinderfilms 'Mijn vader woont in Rio' en 'Het zakmes'

    Filmhuis Oosterbeek vertoont op zondag 29 april de Kinderfilm 'Early Man'. Early Man is een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden.

    https://www.arnhemsekoerier.nl/activiteit/item/kinderfilm-early-man-in-filmhuis-osterbeek/410660,

    De kinderfilm De gouden voetbal (Le ballon d'or) is charmant, leerzaam en overzichtelijk.

    NRC,

    Het is een harde wereld die de film ons tegenwoordig voorschotelt. In de Nederlandse kinderfilm De tasjesdief van Maria Peters, de enige volledig Nederlandse speelfilm van volle lengte in Berlijn, lijkt de aankomende filmliefhebber min of meer op dit sombere wereldbeeld voorbereid te worden.

    NRC,

    De afgelopen weken werkte ze mee aan de in Den Haag opgenomen kinderfilm In Oranje.

    Algemeen Dagblad,

    De aflevering, getiteld Pepette, is gemaakt door een van de beste Europese kindertelevisie- en -filmregisseurs, Ben Sombogaart. Hij maakte onder meer de internationaal bekroonde kinderfilms 'Mijn vader woont in Rio' en 'Het zakmes' (de laatste kreeg een Emmy Award, een hoge Amerikaanse tv-onderscheiding).

    NRC,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen