kindonvriendelijk


kindonvriendelijk 1.0

geen rekening houdend met en niet aangepast aan de behoeften en gevoelens van kinderen; niet geschikt voor kinderen;

Algemene voorbeelden


De wet verplichtte alle honden waarvan bekend was dat ze een kindonvriendelijk gedrag vertoonden met een muilkorf door het leven te laten gaan.

De Standaard,

Een tweede fenomeen is dat toiletten vaak bijzonder kindonvriendelijk zijn.

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=artperrub=39

De theorie over de afweermechanismen, die het kind kan ontwikkelen in een kindonvriendelijke omgeving, vinden we ook duidelijk terug in haar werk, zij het niet heel letterlijk.

http://montessori-infosite.kennisnet.nl/

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg kindonvriendelijk
  • zeer kindonvriendelijk
  • niet kindonvriendelijk

Hierop nog eens goed het appartement rond gekeken. Wij kwamen tot de conclusie dat het een oude teringzooi was, zeer kindonvriendelijk en zeer zeker niet schoongemaakt zoals je mag verwachten.

http://www.vakantiemogelijkheden.nl/peterlanghout_vakantie.html,

De rondleiding in de mijn diep onder de grond was wel heel leuk. Een tandeloze man, die zelf al op zijn vijftiende in de mijn werkte, leidde onze groep rond. Hij was erg kindonvriendelijk en amper te verstaan. Een toffe peer dus. Het hoogtepunt was het moment waarop iemand een vraag stelde over iets wat hij al verteld had. De vragensteller kreeg de wind van voren en als een bang muisje ging hij achteraan lopen.

http://www.doingthe116.com/bury.htm

Scheveningen met de allure van Bloemendaal aan Zee, dat is Strandclub WIJ. Hier relaxt jong en mooi Den Haag onderuitgezakt op grote kussens of loungebedden. Hip betekent hier zeker niet kindonvriendelijk. Er is een speeltuintje, tv-hoek, er zijn spelletjes en zelfs boterhammen met pindakaas.

http://www.100procenttravel.nl/Bestemmingen/Steden/Den-Haag/Eten---Drinken/Strandclub-WIJ.aspx

Woordfamilie


Als deel van een afleiding