kleipolder


kleipolder 1.0

polder met een bodem van klei

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kleipolder…

is een polder

  • [Samenstelling] bestaat uit kleigrond

    Hoofdsemagram: polder


    Algemene voorbeelden


    Polders zijn te verdelen naar ligging, ontstaansgeschiedenis, typenbodemsoort en gebruik [...]. De indeling naar de bodemsoort is eenvoudig: veenpolders hebben veen als bodem; voorts zijn er klei- en zandpolders.

    http://www.scribd.com/doc/76538583/Polders-in-de-wereld,

    De boeren verplichten zich de weidevogels op hun land niets in de weg te leggen en een grote diversiteit aan bloeiende planten langs de slootkanten te laten bloeien. Het gaat voorlopig om 400 van de 1200 hectare landbouwgronden en weilanden in Zuid-Kennemerland, zowel de zandgebieden aan de binnenduinrand als de kleipolders Inlaagpolder, Lutkemeerpolder, Uiterdijken, Velser- en Oostbroekpolder.

    Haarlems Dagblad,

    De gorzen werden in een eerste fase in grote stukken verpacht voor beweiding met bijvoorbeeld schapen. Wanneer ze wat verder opgebouwd waren, kwamen er kleine kaden (zomerdijken) en werden ze in kleinere stukken voor intensiever gebruik verpacht. Uiteindelijk volgde dan indijking zodat een nieuwe kleipolder (met winterdijken) ontstond.

    http://users.bart.nl/~leenders/txt/hoeksew1.html,

    Het achterliggende gebied is geclusterd naar geografie: droogmakerijen, kleipolders, veenpolders, zandpolders en het boezemland.

    http://www.noord-holland.nl/zoeken/get_url.asp?page=/pdfstukken/PSCIE/NOTA/Nlwm/2006/nlwm140605h.06.krw%20glob%20analyse%20syntheserapport.doc.pdfs,