komkommerteelt


komkommerteelt 1.0

teelt van komkommers; ook: agrarische sector die zich met de komkommerteelt bezighoudt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Komkommerteelt…

is teelt

  • [Toepassingsgebied of bereik] is de teelt van komkommers

    Hoofdsemagram: teelt


    Algemene voorbeelden


    De komkommerteelt in Nederland lijkt vrij stabiel. Zowel in arealen als in teeltsystemen worden geen noemenswaardige verschuivingen en ontwikkelingen verwacht.

    http://www.gfactueel.nl/Home/Komkommerteelt-lijkt-vrij-stabiel.htm,

    Taks kent een krachtig programma speciaal gericht op de glasgroenteteelt van komkommers. Komkommerteelt is fysiek zwaar en divers. Met verschillende toepassingen speelt Taks Tuinbouwtechniek in op iedere specifieke situatie. Met transport- en automatiseringssystemen die zorgen voor een snelle, gemakkelijke en dus succesvolle oogst.

    http://www.taks.nl/?page=11

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    ( Als biologische betrekking heeft op het woord komkommerteelt en het dus gaat om de biologische teelt van komkommers, wordt het los geschreven van komkommerteelt, als het gaat om de teelt van biologische komkommers, wordt het aan komkommerteelt vast geschreven.)
    • de biologische komkommerteelt

    De biologische komkommerteelt is in meerdere opzichten een lastige teelt. De kwetsbaarheid van het gewas is groot, zowel vanuit de bodem als vanuit de lucht liggen belagers op de loer. Glastuinders zijn daarom op zoek naar een teeltsysteem dat past bij de grondteelt en voldoende productie plus kwaliteit oplevert.

    http://edepot.wur.nl/8769,

    met ander, nevengeschikt substantief


    ( Meestal in samengetrokken vorm: komkommer- en tomatenteelt.)
    • komkommerteelt en tomatenteelt

    Tuinders werken tegenwoordig veel met sluipwespen om de zeer schadelijke vlieg in de komkommer- en tomatenteelt milieuvriendelijk te bestrijden.

    NRC

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen