kwalificatiewedstrijd


kwalificatiewedstrijd 1.0

wedstrijd waarbij de deelnemers zich proberen te kwalificeren voor een toernooi

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kwalificatiewedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   Omdat Dick Norman er niet in slaagde zijn Wimbledonprestatie van 1995 en zijn overwinning in het challengertornooi van Newcastle te verlengen, gleed hij weg naar de 198ste plaats op de wereldranglijst en zit opnieuw in de sleur van kwalificatiewedstrijden en challengertornooien.

   De Standaard,

   Voor het eerst in de tienjarige geschiedenis van de wereldbeker dressuur slaagde een deelnemer erin om vijf kwalificatiewedstrijden te winnen.

   NRC,

   In 1992 leidde dat tot een uitnodiging van de zwembond voor de nationale kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van Barcelona.

   NRC,

   Edwards deed afgelopen weekeinde niet mee aan de olympische kwalificatiewedstrijden.

   De Standaard,

   Belgische winst geeft recht op een kwalificatiewedstrijd met promotie naar de Wereldgroep als inzet.

   De Standaard,

   Wie valt of gewoon niet in vorm is, hoeft niet op clementie van de bond te rekenen. Alleen in heel bijzondere gevallen wordt een uitzondering gemaakt. Dit was bijvoorbeeld vier jaar geleden het geval toen Gianni Romme wegens ziekte niet aan de kwalificatiewedstrijden kon meedoen.

   NOS Nieuws,

   De wedstrijdperiode vertoont op grond van lange duur in het algemeen verscheidene hoogtepunten bijvoorbeeld beslissingswedstrijden om promotie en degradatie, kwalificatiewedstrijden, bekerwedstrijden en wedstrijden om het (lands)kampioenschap.

   http://www.blackstars.8m.com/

   Sinds 1986, sinds San Marino mag deelnemen aan kwalificatiewedstrijden voor het Europees en wereldkampioenschap, is hij bondscoach.

   NRC,

   De 54-jarige Utrechtse trainer, die in eigen land het laatst actief was bij ADO Den Haag, keerde onmiddellijk naar Nederland terug en zal morgen niet in de dug-out zitten als het Egyptische elftal de belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup in en tegen Algerije speelt.

   NRC,

   Het belangrijkste springonderdeel van Indoor Brabant, de kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker, staat voor zondagmiddag op het programma.

   Meppeler Courant,

   Woordfamilie


   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen