lachen als een boer met kiespijn


lachen als een boer met kiespijn 1.0

lachen omdat anderen dat doen, maar het zelf eigenlijk niet zo leuk vinden; niet van harte lachen

Algemene voorbeelden


Toen hij had opgegeven pakte Timman zonder een woord te zeggen zijn jas en liep hij de toernooihal uit. De zee in, richting Engeland, werd gevreesd, maar een half uur later was hij weer terug om vriendelijk handtekeningen uit te delen en te verklaren, lachend als de boer met kiespijn, dat hij geheel de kluts kwijt was geraakt door het onverwachte buitenkansje dat hem was toegevallen.

NRC,

Hij zag de verbaasde blikken en gefronste wenkbrauwen van iedereen en begon te lachen, zij het als een boer met kiespijn.

Ritueel des doods, Willem Zebregs,

Een liter volle melk kostte halfweg de jaren tachtig omgerekend 29 (23,30) fr en nu 25,70. De groenten deden het, voor de konsument, gelukkig even goed. Maar de producenten lachen ermee als een boer met kiespijn. Een kilogram witlof kostte eind december 1985 115 (93) fr. en tien jaar later slechts 78 fr.

De Standaard,

De Audi staat klaar, ik groet Gerard en probeer elegant in te stappen. Met twee tassen en een beker koffie blijkt dit toch tegen te vallen want... de inhoud van de beker eindigt op de bekleding van de bijrijderstoel. Het zweet breekt me uit en ik kijk Gerard schaapachtig aan. Deze lacht als een boer die kiespijn heeft.

http://www.hzpc.nl/nieuws/-als-het-aan-mij-ligt--blijf-ik-tot-mijn-pensioen-.htm?steID=1&itmID=1411

Joz lachte alsof hij kiespijn had.

In liefdes naam, Greta Seghers,