lichtgekleurd


lichtgekleurd 1.0

met een lichte kleur; een lichte kleur hebbend; lichtkleurig

Algemene voorbeelden


Deze lichtgekleurde vlekken, het eerste symptoom van lepra, lijken eerder onschuldig.

http://www.hulporganisaties.be/pages/details.asp?lng=NL=752

In een ruimte met lichtgekleurde wanden is er minder verlichting nodig dan bij donkere kleuren.

http://www.elektro.be/functions/reportages.asp?lang=nl=16=600

Wel een heel verschil met jouw schilderachtige tuintje waar de zoet-zoemende bijtjes en de vliegvleugelige vliegjes rondfladderen, de vogeltjes zingen en erboven op de balkonnetjes de elegante en zwierige Haagse jufjes, met haar luchtig en speels gebabbel, in lichtgekleurde zomerjurkjes de tijd verdoen met kijken naar een pas uit zijn bed gekomen, lang ziek-gelegen-hebbende jongeman, die haar zo nu en dan een blik uit zijn diepe melancholieke ogen waardig keurt.

Requiem voor een vriend, J.J. Voskuil,

Arachideolie, ook wel aardnotenolie genoemd, is een heel heldere, lichtgekleurde olie, gewonnen uit pinda's, die voor 50% uit olie bestaat.

http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

Artikel 2: De begin-opstelling van de stukken op het schaakbord [...]. 2.2 Bij het begin van de partij heeft de ene speler 16 lichtgekleurde stukken (de "witte" stukken); de ander heeft 16 donkergekleurde stukken (de "zwarte" stukken).

http://www.schaakbond.nl/

In het dierenrijk zijn er zowel lichtgekleurde als donkergekleurde soorten en het is zelfs bewezen, dat dieren die in gebieden met een vochtig klimaat leven in de meeste gevallen donkerder van kleur zijn dan dieren in droge gebieden.

http://home.concepts.nl/~kynetho/fokken.htm

De lucht is dan in de verte nog lichtgekleurd en wordt langzaam donkerblauw.

http://www.rcnl.net/RCNL/howto/airbrush/airbrush.htm

lichtgekleurd 2.0

( Gezegd van de stem)
met een zacht en warm geluid; een zacht en warm geluid hebbend

Algemene voorbeelden


De lichtgekleurde en niet zo volumineuze bariton van Thomas Hampson lijkt minder geschikt voor Hérode, maar hij laat zo'n zangkultuur horen en geeft zo'n fijn uitgewerkt psychologisch portret van deze vorst [...] dat zijn vertolking duizendmaal boven de kleurloze, ongenuanceerde portrettering van Juan Pons te verkiezen valt.

De Standaard,