locker


locker 1.0

afbeelding

Bron: Kcdtsg
( Publiek domein )

metalen kastje met een eigen sleutel of cijfercode dat ter beschikking wordt gesteld in gebouwen die algemeen of ruimer toegankelijk zijn, om persoonlijke bezittingen op te bergen, meestal voor de duur van iemands aanwezigheid; kluisje

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een locker…

is een kastje; is een constructie; is een voorwerp

  • [Materiaal] is meestal van metaal
  • [Functie] dient om persoonlijke bezittingen tijdelijk en veilig te kunnen opbergen in gebouwen die algemeen of ruimer toegankelijk zijn
  • [Plaats] wordt ter beschikking gesteld in gebouwen die algemeen of ruimer toegankelijk zijn
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is afsluitbaar door een eigen sleutel of cijfercode

Algemene voorbeelden


Om persoonlijke bezittingen van uw bezoekers veilig op te kunnen bergen in sportcomplexen, zwembaden en sauna's ect. biedt Asfra u Safe-o-Mat aan. Deze Safe-o-Mat-sloten zijn perfecte sloten voor lockers en opbergruimtes voor persoonlijke bezittingen voor uw klanten.

http://www.asfra.com/index2.html,

Hij floot het liedje van Balou de beer en gooide het kammetje terug in zijn kast. Dan nam hij zijn jas van een kapstok en deed hij de deur van zijn locker dicht. In de kleedkamer van de Drempelse Appelciderfabriek was de stemming ontspannen. Het fluitsignaal dat het einde van de werkdag aankondigde, was als een verlossing gekomen.

Poes poes poes, Paul Mennes,

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • zijn locker leeghalen
  • een locker sluiten

In een vloeiende beweging geef ik de gerant een klap om de oren, draai me om, haal mijn locker leeg en hol de winkel uit.

Herinneringen aan moeder aarde, Johan Tykens,

Arjan Shabani had zijn vrouw een pak geld laten opbergen in een van de lockers van het Waasland Shopping Center. Wat hij niet wist, was dat die lockers na tien uur gebruik automatisch opengaan. Veiligheidsmensen van het shoppingcentrum vonden zo maar liefst 73.750 euro en 8.000 Zwitserse Franken in het kastje. De directie waarschuwde de politie. Die sloot de locker weer en wachtte af tot de eigenaar van de zak zou opdagen.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-niklaas/jaar-cel-voor-valse-paspoorten-a1893029/,

in voorzetselgroep


  • iets bewaren in een locker
  • iets opbergen in een locker

Wanneer ik mijn opwachting maakt bij zijn kantoor, frunnik ik nerveus aan de ezelsoren van het arbeidsreglement, een bundeltje vuile kopieën dat ik vijf maanden lang onaangeroerd in mijn locker heb bewaard.

Herinneringen aan moeder aarde, Johan Tykens,

U kunt uw "normale" kleding veilig opbergen in uw locker.

http://www.fata-morgana.nl/index1.htm