loomarmbandje


loomarmbandje 1.0

(sport en recreatie; neologisme)

armbandje dat gemaakt is van gekleurde elastiekjes die met een soort haaknaald op een weefbord aan elkaar geknoopt zijn; armbandje dat geloomd is; armbandje van loomelastiekjes

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een loomarmbandje…

is een armbandje; is een voorwerp

  • [Materiaal] is gemaakt van loomelastiekjes
  • [Vervaardiging] is geloomd; is gemaakt door loomelastiekjes met een soort haaknaald op een weefbord aan elkaar te knopen

    Hoofdsemagram: armband


    Algemene voorbeelden


    Ik doe mee! Ik kan zelf niet loomen dus lijkt me wel tof om zo'n armbandje te hebben en een kennis van mij loomt armbandjes voor iemand met een ernstige ziekte dus ik denk dat ze het super tof vind als ik een loomarmbandje laat zien dat door jou geloomd is en dit design kent ze nog niet dus dan heeft ze ook weer een nieuwe inspiratie.

    http://www.beautylab.nl/aztec-loom-armbandje/,

    Afgelopen weken hebben we natuurlijk nieuwe kinderen in de miniclub gekregen, maar we hebben ook afscheid moeten nemen van vaste miniclubkinderen. Als die iedere ochtend weer vrolijk op de stoep staan en dan ineens weg zijn is dat toch best raar. Na de laatste minidisco nog een dikke knuffel of een high five krijgen en soms nog een loomarmbandje als afscheidscadeau. Het leven van een animatrice is echt geweldig!

    https://www.zomerjobs.nl/blog/afscheid-nemen-bestaat-niet/,

    Loomarmbandjes voor het goede doel. Denise en Jennifer Dekelver zijn bezig met een inzamelactie voor het Ronald McDonald kinderfonds [...]. Denise is geboren met een open ruggetje en heeft al vele malen in het ziekenhuis gelegen en is inmiddels 16 keer geopereerd. Door de ouders en zusje is al vele malen gebruik gemaakt van een Ronald McDonald huis. En om te laten zien hoe blij ze zijn met het Ronald McDonald Kinderfonds zijn Denise en Jennifer dus gestart met deze geweldige inzamelings actie. De armbandjes kosten een euro per stuk.

    http://omroepzuidplas.nl/forum/aangeboden/voor-een-goed-doel-loomarmbandjes-te-koop,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2014