loopbaanverloop


loopbaanverloop 1.0

verloop van een loopbaan; wijze waarop een loopbaan verlopen is of waarop een loopbaan zal verlopen; carrièreverloop
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare synoniem carrièreverloop. In het meervoud niet aangetroffen.
Zie ook : carrièreverloop

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een loopbaanverloop…

is een verloop

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het verloop van een loopbaan

    Hoofdsemagram: verloop


    Algemene voorbeelden


    In 1993 voerde de Vlaamse Gemeenschap een eigen personeelsstatuut in voor haar 12.500 ambtenaren. Dat bevatte veel vernieuwingen, onder meer een beloning in de vorm van een versnelde loopbaanverloop voor wie goed werkt en een vertraagd loopbaanverloop voor wie zwak presteert.

    De Standaard,

    Loopbaanontwikkeling kan op twee manieren worden begrepen. Als gerealiseerde loopbaanstappen in de tijd, ofwel loopbaanverloop. Dit is een opeenvolging van werkervaringen, leerervaringen en netwerkrelaties die gedurende de loopbaan zijn verworven [...]. Als het realiseren van persoonlijke mogelijkheden, waarden en ambities. Dit is actief en bewust beïnvloeden van het loopbaanverloop. In tegenstelling tot loopbaanverloop, duidt loopbaanontwikkeling hier op een werkwoord: er moet aan gewerkt worden.

    http://www.utwente.nl/igs/tccr/onderzoekslijn%201/omschrijving.doc/

    Op verzoek van het bestuur van het MNR onderzoekt het ministerie van BZK (DGOBR) wat het loopbaanverloop is van multiculturele medewerkers van het Rijk. Hierbij gaat het vooral om de factoren die hun loopbanen bevorderen danwel belemmeren.

    http://www.multicultureelnetwerkrijksambtenaren.nl/index.php?id=93,

    Het loopbaanverloop van jonge Nederlandse vrouwelijke ingenieurs.

    titel van een proefschrift,

    Krachtens artikel 270 VwEU is het Gerecht voor ambtenarenzaken bevoegd om in eerste aanleg kennis te nemen van de geschillen tussen de Europese Unie en haar personeelsleden [...]. Deze geschillen betreffen niet alleen de arbeidsverhoudingen als zodanig (bezoldiging, loopbaanverloop, aanwerving, tuchtmaatregelen, enz.), maar ook de sociale zekerheidsregeling (ziekte, ouderdom, invaliditeit, arbeidsongevallen, gezinstoelagen, enz.).

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Gerecht_voor_ambtenarenzaken_van_de_Europese_Unie,

    Werkzoekenden hebben recht op arbeidsbegeleiding (informatie, advies over loopbaanverloop, loopbaanontwikkeling en verandering van loopbaan) en op diensten m.b.t. tewerkstelling.

    http://www.youthlab.eu/article65

    Competentiemanagement is strategisch: het competentiebeleid en opleidingsplan moeten verankerd zijn in de globale strategie en bedrijfsvoering van de onderneming. Competentieontwikkeling zou een positieve invloed moeten hebben op de prestaties, het loopbaanverloop, de verloning. Selectie en promotie zijn sleutelmomenten in een loopbaan waarop competentiemanagement een wezenlijke impact heeft.

    http://www.werk.be/beleidsthemas/competentiebeleid/competentiemanagement

    Vooreerst ter herinnering een korte schets van het huidige loopbaanverloop van de gemene loopbaan programmeur­programmeringsanalist.

    http://www.senate.be/www/?MIval=/consulteren/publicatie2&BLOKNR=77&COLL=B&LEG=2&NR=53&SUF=&VOLGNR=&LANG=nl,