luchtwaardigheidscertificaat


luchtwaardigheidscertificaat 1.0

(transport, verkeer en reizen)

certificaat dat afgegeven wordt door een daartoe bevoegde instantie, waarin verklaard wordt dat een luchtvaartuig voldoet aan alle eisen om ermee te vliegen; luchtwaardigheidsbewijs
Ook toegekend aan apparaten die aan boord van een luchtvaartuig zijn.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een luchtwaardigheidscertificaat…

is een certificaat

  • [Toepassingsgebied of bereik] heeft betrekking op de luchtwaardigheid van luchtvaartuigen

    Hoofdsemagram: certificaat


    Algemene voorbeelden


    Ik heb ergens opgevangen dat de 747 van SLM na 26 nov niet meer zou kunnen vliegen omdat het luchtwaardigheidscertificaat zou aflopen.

    http://forum.scramble.nl/viewtopic.php?p=372908,

    Het koninklijk besluit van 5 juni 1980 bepaalt de toekenningsvoorwaarden voor de luchtwaardigheidscertificaten. Het koninklijk besluit van 15 september 1994 bepaalt de toekenningsvoorwaarden voor landingsrechten.

    http://www.senate.be/www/?MIval=/consulteren/publicatie2&BLOKNR=32&COLL=H&LEG=2&NR=134&SUF=&VOLGNR=&LANG=nl,

    Terwijl luchtwaardigheidscertificaten alleen zouden mogen worden afgegeven wanneer het Agentschap in staat is geweest om het ontwerp van een product goed te keuren na een technische evaluatie, kunnen beperkte luchtwaardigheidscertificaten afgegeven worden voor een beperkte tijdsperiode om verder gebruik van deze luchtvaartuigen toe te staan en het Agentschap in staat te stellen om hun ontwerp te beoordelen.

    http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j4nvhdlglbmvdzx_j9vvikqpopjt8zm/vi8rm2zpfuzm,

    Een vliegtuig met een luchtwaardigheidscertificaat uit de categorie Private dient aan de volgende reguliere inspecties te worden onderworpen: a) Dagelijkse inspecties, 50 uurs inspectie en 150 uurs inspecties. b) Dagelijkse inspecties, 100 uurs inspecties en jaarlijkse inspecties. c) Dagelijkse inspecties, 50 uurs inspecties, 100 uurs inspecties, 150 uurs inspecties en jaarlijkse inspecties. d) Dagelijkse inspecties, 50 uurs inspecties, 150 uurs inspecties en jaarlijkse inspecties.

    http://www.examenvraag.nl/agk-5/examen.shtml

    De douanerechten worden geschorst voor goederen van de hoofdstukken 25 tot en met 97 van het gemeenschappelijk douanetarief voor zover die worden aangebracht aan of gebruikt in burgerluchtvaartuigen en voor zover daarvoor een luchtwaardigheidscertificaat wordt gebruikt dat is afgegeven door instanties die daarvoor zijn gemachtigd door de luchtvaartautoriteiten van een lidstaat van de Europese Gemeenschap of door de luchtvaartautoriteiten van een derde land.

    (onbekend) ,

    Zoals in de hierboven vermelde aankondiging van wijzigingsvoorstellen (NPA) in detail uitgelegd wordt, was het nodig dat het Agentschap een goedgekeurd ontwerp (typecertificaat of SAS) vaststelde, noodzakelijk om een luchtwaardigheidscertificaat af te geven voor een aantal luchtvaartuigen geregistreerd in lidstaten tijdens het van kracht worden van de Commissieverordening, welke nog niet waren gecertificeerd naar de wettelijke richtlijnen op dat moment bekend in de Gemeenschap.

    http://www.easa.europa.eu/ws_prod/r/doc/opinions/Translations/01_2007/Opinion%2001-2007/AESA-2007-0001-00-00-ENNL.pdf,

    De Philips HeartStart MRx-monitor/defibrillator heeft van het Amerikaanse leger het luchtwaardigheidscertificaat (Airworthiness Certification) ontvangen. Het leger kan nu het multifunctionele, geavanceerde, levensreddende apparaat (Advanced Life Support, ALS) gebruiken in een aantal van de meest barre en veeleisende omgevingen die militair personeel maar kan tegenkomen.

    http://www.healthcare.philips.com/nl_nl/products/resuscitation/industry/federal/Airworthiness.wpd