lulkoek


lulkoek 1.0

(zeer informeel)

onzinnige, dwaze praatjes; gepraat zonder veel inhoud of belang; kletskoek; kletspraat; onzin
Vaak als een soort een uitroep gebruikt.

Semagram


Lulkoek…

is gepraat

   Hoofdsemagram: onzin


   Algemene voorbeelden


   Het bindteken over het gebruik van Epo in het Italiaanse wielerpeloton was nadrukkelijk aanwezig. Zonder het met zoveel woorden te zeggen. "Lulkoek", beweert Van Hooydonck. "Niemand in het peloton heeft me daar ooit over aangesproken. Ook de Italianen niet. Dat heeft dus helemaal niet meegespeeld in mijn beslissing om ermee te stoppen."

   De Standaard,

   De oude Van Lookeren maakte zich na het vertrek van Tresckow slechts om één ding zorgen: 'Verdomd fidele kerel, ik kan niet anders zeggen, maar ik vraag me toch af of je in deze tijden niets anders te doen hebt dan wat schilderijtjes te kladden.' 'Paarden fokken?' had Eduard geopperd. 'Lulkoek,' had zijn vader geantwoord.

   Het overspelige gras, Louis Ferron,

   Als ik mijn hulp aanbied begint ze te draaien en vult ze haar excuus aan met lulkoek.

   Cherry, Mary Karr,

   'Lijkt me een goed idee om het rijbewijs aan een seksbrevet te koppelen.' 'Lulkoek,' zei ze. 'Net zei je het omgekeerde. Je draait er omheen, pap. Hoe oud was jij?' 'Ik ben een jongen. Dat is anders.' 'Pap, je zwetst.'

   God's gym, Leon de Winter,

   'Russische telefoonsex?' vroeg hij. 'Goed, maar geen gedoe van "Ik kleed me langzaam uit" of "Wat heb jij een grote!" Niet dat soort lulkoek. Daar houd ik niet van.'

   Russendisco, Wladimir Kaminer,

   'Ik stel me niet aan, pa. Toevallig ga ik echt dood en nog wel op een langzame, pijnlijke, gruwelijke, en eerlijk gezegd nogal saaie manier.' 'Lulkoek. Ga staan. Bryans halfgare vriendinnetje is er zojuist vandoor gereden met mijn kans op een fortuin.' Wade rolde zijn broekspijpen op, waardoor een gevlekte huid zichtbaar werd die veel weg had van een tafelkleed waarop rode wijn was gemorst. Toen Ted dit zag trok hij een vies gezicht. 'Zo kan-ie wel weer. Doe je broekspijpen omlaag. Jezus. Zo kan iedereen het zien.'

   Alle families zijn psychotisch, Douglas Coupland,

   Ze verklaart luid en met gezag dat de broers van iedereen in Vietnam marihuana roken. Dat heeft ze van Walter Cronkite. Een koeienmeisje achter haar zegt: Lulkoek, mijn broer niet.

   Cherry, Mary Karr,

   Combinatiemogelijkheden


   met adjectief ervoor


   • antroposofische lulkoek
   • bespottelijke lulkoek
   • linkse lulkoek
   • ongezouten lulkoek
   • ondoorzichtige lulkoek
   • oude lulkoek
   • politeke lulkoek
   • pure lulkoek
   • rechtse lulkoek

   Ze zweert bij die antroposofische lulkoek en stroomt over van liefde.

   Morgenster, Jaap Scholten,

   En dan komt me daar zo'n betweter van een reactionaire journalist, die over Vietnam bijna nooit de mond opendeed, zijn OUDE LULKOEK aan ons gristenen, homosexuelen en Oranjeklanten voorhouden.

   Requiem voor een vriend, J.J. Voskuil,

   Nu roert de stevige lesbienne zich, ondoorzichtige lulkoek en wichelpraat, wat hebben ze eraan, wat is er voor bewijs dat mensen zo in elkaar zitten? 'Niets,' zegt Lisa. 'Weinig, in elk geval. Het gaat om een bedachte theorie, die leuk is om op door te denken. We hebben alleen maar gewaarwordingen en gedachten. Dat we die onderbrengen onder de hoofdjes "libido", of "geweten" is een kunstgreep.

   Het meesterstuk, Anna Enquist,

   In De Telegraaf stond donderdag dat Harry Wijnschenk onlangs op een Haags terras een potje zat te bluffen over een nachtelijke straatrace die hij met de normen- en waardenminister Herman Heinsbroek op de A1 had gehouden [...]. Vroeger zou ik dit soort verhalen hebben weggedaan als ongezouten lulkoek, maar sinds de ordinaire ontwikkelingen van de laatste dagen geloof ik echt alles.

   http://www.google.nl/search?q=cache:gj6II32hHGUJ:www.nrc.nl/youp/artikel/print/1035006619564.html+duimzuigerij+site:.nl=nl=lang_nl,

   Fre krijgt spoedig een hekel aan die benepen konversatie. Geen zier geeft hij om het bodemloos geklets [...]. Hij houdt moeder, die flink doorgaat met de bespottelijke lulkoek, heimelijk in het oog.

   Hete zeeprikkels, Andreas Roels,

   Voorzitter Godaert luisterde dus nooit naar de argumenten van de beklaagden, volgens hem linkse lulkoek.

   Drugs, Jef Geeraerts,

   Steeds meer bewuste Vlamingen abonneren zich op Nederlandse kranten, ze zijn de voorgekauwde rechtse politieke lulkoek van bij ons zo beu als kouwe pàp.

   Drugs, Jef Geeraerts,

   Al die verhalen over een bod van 300 miljoen door Arsenal zijn trouwens pure lulkoek.

   De Standaard,

   met aanwijzend voornaamwoord


   • zo'n lulkoek
   • zulke lulkoek

   'Onze dominee zei in zijn preken: zusters, trek toch alsjeblieft nooit een pantalon aan, 't doet de Heere zo'n zeer.' 'En aan zulke lulkoek denk je met plezier terug?'

   De zonnewijzer, Maarten 't Hart,

   Om van de vreselijke overacting van die Hollywoodkatten nog maar te zwijgen. Ver-schrik-ke-lijk cliché. Tandjes bloot. Klauwen naar buiten. Blazen als een overjaarse fietspomp. Rug omhoog. Staart dikker... Er is geen kat ter wereld die zo'n lulkoek zou verzinnen.

   Poes poes poes, Paul Mennes,

   met onbepaald voornaamwoord


   • geen lulkoek

   Geen kopman, geen knechten, geen lulkoek. Een blok. Het devies waarmee nationaal beloftencoach Jan Nevens zijn vier musketiers in de regenboogstrijd stuurt. Stive Vermaut, Rolf Verhaegen, Bert De Waele en Philip Vereecke. "Ze zijn er klaar voor", constateert hij.

   De Standaard,

   Vaste verbindingen


   dat is lulkoek

   Zie: dat is lulkoek

   wat een lulkoek

   Zie: wat een lulkoek

   Woordfamilie


   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen