maandagnamiddag


maandagnamiddag 1.0

((vooral) in België. Het woord is het BN nog volop in gebruik, terwijl het in het NN opvallend weinig opgetekend is en waarschijnlijk aan het verouderen is.)

namiddag van de maandag
In Nederland het gedeelte van de dag dat ongeveer duurt van 16.00 tot 18.00 uur, maar in België gebruikt voor de periode tussen ongeveer 12.00 en 18.00 uur.

Algemene voorbeelden


De club speelt zesmaal per week: Op maandagnamiddag, dinsdag tot vrijdag 's avonds.

http://members.chello.be/cr31937/bridge.htm

Het dossier tegen de vrouw, verdacht van medeplichtigheid aan de ontvoering van Elisabeth, weegt volgens haar raadsman niet zwaar. Wellicht stelde de raadkamer een beslissing daarom uit tot zaterdagnamiddag. Als hij de vrijlating van Cherton uitspreekt, kan het parket tot maandagnamiddag 16 uur beroep aantekenen.

De Standaard,

De Rally van Australië begint vandaag met een showproef in Langley Park. Het echte werk loopt van zaterdagmorgen tot maandagnamiddag: 484 km tegen het uurwerk.

De Standaard,

Wie hem deze maandagnamiddag over een oud marktpleintje met gerestaureerde Fachwerkhäuser, tussen camera's, microfoons en verbaasde passanten, ziet lopen, begrijpt ineens dat de hobbies tennis, joggen en houthakken niet zomaar in de archiefmap-Kinkel zitten.

NRC,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


  • 's maandagsnamiddags
  • 's maandagnamiddags

's Maandagsnamiddag zijn wij met de klas [...] naar het domein 'De Garve' gewandeld [...]. Daar hebben we de verschillende herfstverschijnselen bestudeerd.

http://www.gbslint.be/klasnieuws_2.htm

Doorgaans duikt er geen kat op om 's maandagnamiddags te gaan luisteren naar de parlementaire vragen in de kamercommissie Infrastructuur.

De Standaard,

maandagnamiddag 2.0

((vooral) in België. Het woord is het BN nog volop in gebruik, terwijl het in het NN opvallend weinig opgetekend is en waarschijnlijk aan het verouderen is.)

op de namiddag van de maandag; op maandagnamiddag; 's maandagsnamiddags

Algemene voorbeelden


De vrouw verloor vorige week woensdag kort na de behandeling het bewustzijn en werd meteen door een urgentieteam overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis van Tienen. Ze zou niet meer ontwaken uit coma en overleed maandagnamiddag.

De Standaard,

Het zondagavond in Taba begonnen inleidend overleg tussen Israël en de Palestijnse Bevrijdingsorganizatie (PLO) over een definitieve oplossing van de Palestijnse kwestie werd maandagnamiddag beëindigd.

De Standaard,

Maandagnamiddag werden de eerste patiëntjes geopereerd.

http://www.cbmi.be/repository/N0401-SDSII.pdf