maartnummer


maartnummer 1.0

in de maand maart verschenen nummer van een tijdschrift
Ook wel gespeld als maart-nummer.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een maartnummer…

is een tijdschriftnummer

      Algemene voorbeelden


      Maartnummer Elektor nu verkrijgbaar [...]. Het nieuwe maartnummer staat weer boordevol met interessante artikelen en bouwprojecten. Hoofdonderwerp is deze maand een volledig in het Elektor-lab ontwikkeld 32-bits microcontroller-systeem.

      http://www.elektor.nl/nieuws/maartnummer-elektor-nu-verkrijgbaar!.1261432.lynkx?referer=rss,

      Zelfs Bill Gates werd in het maartnummer van The New York Review of Books als volgt geciteerd: 'Reading off the screen is still vastly inferior to reading off of paper.'

      Uitgeven in het digitale tijdperk; De oorlog om het electronische boek; Brugge 2002, Leo De Haes,

      Ole Isacson en collega's (Harvard) plantten cellen van varkensfoetussen in bij Parkinsonlijders. Zeven maanden later overleefden er nog steeds varkenscellen die dopamine produceerden, de stof die in de hersenen van Parkinsonlijders ontbreekt. Het verhaal staat in het maartnummer van Nature Medicine.

      De Standaard,

      Vrouwen die na de menopauze oestrogeen bijkregen, hebben 38 procent minder kans om hun tanden kwijt te raken. Dat is het besluit uit een onderzoek bij 42.000 oudere verpleegsters, dat verschijnt in het maartnummer van het Journal of the American Dental Association.

      De Standaard,

      Remy Dijkman, de hoofdredactrice van het VVD-partijblad Vrijheid en Democratie, nam een slok van haar eerste ochtendsherry. Tevreden bladerde zij door het maartnummer, dat zojuist vers gedrukt was binnengekomen.

      NRC,

      Zelf was Jünger steeds 'anders' dan de dag ervoor. Of juister: voortdurend gaf hij de verrekijker waardoor hij naar Duitsland en de wereld keek weer andere posities. Een mooie, genuanceerde, schets van die almaar wisselende kijkerposities geeft bijvoorbeeld Harro Segeberg, hoogleraar literatuurgeschiedenis in Hamburg, in het maartnummer van het aan de SPD gelieerde blad Die Neue Gesellschaft/Frankfurter Hefte.

      NRC,

      "Malous nieuw flinks is mentaal oud links", vatte Jolande Withuis bondig samen in het maartnummer van Opzij. Haar toon heeft een mentale hardheid waar we, dacht ik, net wat van af waren [...]: zwak kunnen we niet gebruiken. Deze afkeer is breder en heeft zich onder meer vertaald in het uit Amerika overwaaiende 'powerfeminisme', waar Van Hintums boekje ook toe gerekend kan worden.

      NRC,

      Daarom verzoeken wij u ons uw bijdrage zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen een week, toe te zenden, zodat wij het nog in het maartnummer van 1984 kunnen opnemen.

      De natte gemeente van Koos Tak, Rijk de Gooijer & Eelke de Jong,

      In het maartnummer van Mode International komt een foto van mij en ook in Fotoreporter.

      Avonturen op Ibiza, Theo Kars,

      Ik reageerde weer op die stukken in NRC-Handelsblad van 22 december 1978, in Het Parool van 10 januari 1979, in De Tijd van 9 februari 1979 en in het maartnummer 1979 van de Revisor.

      Een dag uit het leven van de reuzenkoeskoes, Karel van het Reve,