magazijnier


magazijnier 1.0

((vooral) in België)

bediende die werkt in een magazijn, vaak belast met het aanvullen, het bewaren en ophalen van datgene wat is opgeslagen; magazijnbediende

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een magazijnier…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Magazijnier verduisterde 8,5 miljoen auto-onderdelen. Een ex-werknemer van de Opel-garage Mabille aan de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek bekende dat hij gedurende jaren auto-onderdelen verduisterde.

      De Standaard,

      Rapport betreffende beroeps- en studieprofielen in de sector houtbewerking [...]: beroepsprofielen: afschrijver, bankwerker-monteerder, machinebediener, magazijnier, oppervlaktebehandelaar, plaatser, productiechef-voorbereider, uitsmetter.

      http://www.argo.be/ond/csb/ondarb/hout/hout.doc,

      Bovendien begeleidt het centrum voor beroepsopleiding ook slechtziende personen naar manuele beroepen, zoals onder meer magazijnier, helper in groendienst, helper in schrijnwerkerij.

      http://www.braille.be/nl/default.asp

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een simpele magazijnier

      'Als we nu eens samen naar Argentinië gingen. De Byttebiers hebben daar een houthandel. Als simpele magazijnier verdient ge daar meer dan uw brood.'

      Het verdriet van België, Hugo Claus,

      voorafgegaan door als


      • als magazijnier

      Vrij onverwachts kan hij de fabrieksheksenketel ontglippen en komt hij als magazijnier in een drukke zaak terecht.

      De verdwazing, Andreas Roels,

      "Ik werk voltijds als magazijnier bij de Bank van Breda, maar drie avonden per week rij ik tussen 18 uur en één uur 's morgens als taxichauffeur in Antwerpen."

      De Standaard,

      Maar in plaats van zich onder te dompelen in het luilekkerleventje van de profs, verlengde hij zijn contract bij Aalst en blijft hij overdag werken als magazijnier.

      De Standaard,