mannenmens


mannenmens 1.0

((vooral) in België; schertsend)

volwassen persoon van het mannelijk geslacht; manspersoon

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een mannenmens…

is een persoon

  • [Geslacht] is een man

    Algemene voorbeelden


    Erja Lyytinen timmert al een aantal jaren aan de weg. In 2005 tekende ze bij Ruf Records van Thomas Ruf, en sindsdien is ze aan een stijle opmars bezig. Zeker en vast terecht, want er zijn weinig dames in de blueswereld die zo goed gitaar én slide spelen. Bovendien is ze gezegend met een mooie diepe stem, waar menig mannenmens zal voor zwijmelen.

    http://www.rootstime.be/INTERVIEWS/interviews12/interview205%20ERJA%20LYYTINEN.html,

    Paola koos een vroedvrouwenpraktijk in de buurt en ging daar om de 14 dagen naartoe [...]. In de weken voor de bevalling, was er wekelijks contact. Toen ging ik, als bewust aanstaande vader en immigrant, elke keer mee. De eerste keer was onwennig, ik voelde me een buitenstaander. Alles straalde zoveel… vrouwelijkheid uit. Alles stond in het teken van zacht, rond en bol. Alsof ik als mannenmens aangeland was in een universum van wezens die net rond datgene wat hen anders maakte, een eigen rituelenwereld hadden geschapen waar je als man op het eerste zicht weinig voeling mee had. Maar het wende, en na een tijdje voelde ik me best op mijn gemak bij de vroedvrouw.

    http://joblog.vdab.be/werkzoekende_xpat/2012/06/bevallingsvoorbereidingen-in-canada.html,

    mannenmens 2.0

    vrouw die graag in het gezelschap van mannen is; vrouw die beter met mannen overweg kan dan met vrouwen; vrouw die liever tussen de mannen dan tussen de vrouwen verkeert

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een mannenmens…

    is een persoon

    • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een vrouw

      Algemene voorbeelden


      Lucie was eigenlijk altijd een mannenmens geweest. Na haar scheiding had ze er zorgvuldig voor gewaakt niet uitsluitend in het circuit van alleenstaande vrouwen terecht te komen, waar men voortdurend hunkerend op zoek was naar een partner en tegelijkertijd de ex als de archetypische aanstichter van al het kwaad ter wereld beschouwde.

      Het verkeerde keelgat, Diane Broeckhoven,

      Puffen was leuk, toch ben ik meer een mannenmens; al die vrouwen bij elkaar geeft me soms de kriebels. Met kerels is het allemaal veel duidelijker.

      http://www.zwangerworden.nu/showthread.php/7217-Zwanger-en-uitgerekend-in-december-2011-Deel-2/page245,