marketen


marketen 1.0

( Gezegd van bepaalde producten)
volgens een bepaald plan in de markt zetten; volgens een bepaald plan verkopen; volgens een bepaald plan afzetten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Marketen…

is verkopen

  • [Doel of bestemming] wordt gedaan uit commerciële overwegingen, om producten goed te laten verkopen

    Algemene voorbeelden


    Een iPod is al lang niet meer alleen een muziekspeler. Hij wordt actief gemarket met de mogelijkheid apps te gebruiken en dat je erop kan gamen.

    http://blog.iusmentis.com/2011/06/23/een-minderjarige-bestelt-iets-wat-kan-ik-doen/,

    Professor John Quelch, een 49-jarige marketingman, geboren op het onder Engeland bungelende Isle of Wight [...]. Wat Quelch als zijn belangrijkste taken ziet? 'De vier F's', zegt Quelch zonder met zijn ogen te knipperen. 'Faculty, fortune, fame and fun. De faculteit moet eruit springen als het gaat om onderzoek en publicaties en om docenten. Het fortuin zit hem in het binnenhalen van meer financiële middelen. De 'fame' moet voortvloeien uit het excellente product dat we leveren en marketen en de 'fun' kan worden bevorderd door een chief executive officer die de toon zet. In een ontspannen, joviale sfeer ontstaat meer ruimte voor creatieve processen.

    Het Financieele Dagblad,

    Om te kunnen concurreren met andere leidende fictie-uitgevers, moet je in staat zijn je boek te marketen in elke supermarkt, elke luchthaven.

    De Standaard,

    Als Fokker zich eerder had toegelegd op het ontwerpen en marketen van vliegtuigen en de produktie had uitbesteed aan de goedkoopste en kwalitatief beste toeleverancier had het concern er financieel wellicht beter voorgestaan.

    NRC,