marktconform


marktconform 1.0

(business, economie en financiën)

in overeenstemming met de productprijzen van andere aanbieders op de markt; in overeenstemming met het aanbod op de economische markt

Algemene voorbeelden


De overheid en ook de pensioensector zelf streven naar marktconform opereren.

http://www.pggm.nl/Over_PGGM/Archief/Pensioenfondsen_onder_de_loep.asp#1,

Alleen het feit al dat minister Andriessen belangstelling toonde en de overheid bereid was mee te doen met de emissie was een belangrijk signaal. Een vorm van verkapte overheidssteun? De overheid deed helemaal mee op marktconforme basis. Nul subsidie. Marktconform, daar ligt de grens. De aandelen zijn door de staat genomen op dezelfde voorwaarden als waarmee institutionele beleggers uit New York dat hebben gedaan.

NRC,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • marktconforme instrumenten
  • marktconforme prijsbepaling
  • marktconforme prijzen
  • marktconforme salariëring
  • marktconforme tarieven
  • marktconforme vergoedingen
  • marktconforme voorwaarden
  • marktconform salaris

Ten slotte wordt in de studie gewezen op kansen om het milieubeleid te versterken door vaker gebruik te maken van marktconforme instrumenten.

http://www.vu.nl/english/o_o/instituten/IVM/nme/index.htm

LNG-spothandel in de upstreambevoorradingsmarkt komt de bevoorradingszekerheid tegemoet en leidt tot een meer marktconforme prijsbepaling van aardgas.

http://www.creg.be/pdf/PI/creg-ipg2001nl.pdf,

Nu redeneert het gemeentelijk grondbedrijf dat het alleen elders goedkope sociale woningbouw kan bouwen, als het voor bedrijfspanden marktconforme prijzen vraagt.

de Volkskrant,

YourNews beloont zijn medewerkers met een marktconform salaris en verstrekt opties op de aankoop van aandelen YourNews tegen een voordelige koers.

http://www.nebib.nl/gids/uitdraai_gids_def.pdf

Een betrokkenheid die zich - bijvoorbeeld - uit in zijn voornemen om te komen tot een marktconforme salariëring van bibliothecarissen.

http://www.wobsite.nl/

Wij werken met productie-afdelingen met eigen verantwoordelijkheden en doelstellingen. Elke afdeling biedt haar producten en diensten aan tegen marktconforme tarieven.

http://www.denkbreed.nl/default.html

Bij een gemeentelijke inspanning ten aanzien van het toeristisch product is VVD/Gemeentebelang voorstander van marktconforme vergoedingen voor verleende diensten door de toeristische sector.

http://www.vvdgb.club.tip.nl/,

De effecten kunnen te allen tijde worden doorverkocht tegen marktconforme voorwaarden.

http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,

met werkwoord


  • marktconform geprijsd zijn

Triodos hoopt met die strategie - en spaarboekjes en termijnrekeningen die toch marktconform geprijsd zijn - spaarders aan te spreken die hun geld zinvol willen besteden.

De Standaard,