meermotorig


meermotorig 1.0

aangedreven door verschillende motoren; uitgerust met of voorzien van meer dan één motor
Vaak gezegd van transportmiddelen, inzonderheid van vliegtuigen.

Algemene voorbeelden


Meermotorige treinen - Treinen kunnen meer dan één locomotief hebben om de snelheid te verhogen, wanneer er zware lasten getrokken moeten worden, heuvels getrotseerd moeten worden, enz.

http://wiki.openttd.org/OpenTTD:Vergelijking_met_TTD/Nl,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • meermotorig toestel
  • meermotorig vliegtuig
  • meermotorige machine

Een Safari met 3 mensen kost 100 € p/p per vlieguur. Een vlieguur is 200 Km [...]. Ben je een big spender? Dan regelen we een meermotorig toestel voor je en vliegen we gewoon naar Zuid-Afrika.

http://www.executiveflight.nl/efa/flying-safari.html

De praktijk bestaat uit het leren vliegen op een meermotorig vliegtuig speciaal met betrekking tot de verschillende vliegeigenschappen van zo'n vliegtuig onder normale en abnormale omstandigheden.

http://www.asl.nl/flightacademy/beroepsopleidingen/jaa-modular-courses/instrument-rating-multi-engine.html,

Het praktische vliegprogramma omvat in totaal ongeveer 250 vlieguren op éénmotorige vliegtuigen. In ons vervolg programma vliegt u ook op meermotorige vliegtuigen.

http://www.seppe.nl/

De nieuwe oppotmachine [...] is een technisch hoogstandje [...]. Ze heeft vier frequentiegeregelde elektromotoren [...]. Tot en met potmaat 13 cm kan een beugel ook vier potten bevatten; theoretisch gezien is de capaciteit dan 12.000 potten per uur. De meermotorige machine is verder 1,1 m breed.

http://www.deboomkwekerij.nl/pdf/0e5ba7ab1c5828b11ad0ebe4656e2506.pdf,

meermotorig 1.1

betrekking hebbend op vliegtuigen die meer dan één motor hebben

Betekenisbetrekking


metonymie
Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

Algemene voorbeelden


Inmiddels heb je leren vliegen onder alle omstandigheden, zowel op zicht als op instrumenten, op eenmotorige vliegtuigen. Nu volgt de meermotorige aantekening. Je gaat nu trainen op een tweemotorig vliegtuig.

http://martinairflightacademy.nl/www/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=34,

Bij de DFA krijg je maar liefst 60 uur instructie op een tweemotorig vliegtuig. Dit maakt de opleiding uniek in Nederland en zelfs binnen Europa. Daar bovenop komen nog eens 40 uren simulatortraining als 'pilot flying' en nog eens 40 uren simulatortraining als 'pilot monitoring'. Tel hier de 20 uren MCC cursus bij op en je komt op 160 uur meermotorige vliegervaring!

http://www.dfa-fto.nl/opleiding/onderscheidend/,