mej.


mej. 1.0

((vooral) geschreven taal)

mejuffrouw
Gevolgd door een achternaam, al dan niet voorafgegaan door een initiaal of initialen.

Algemene voorbeelden


De BNVU blijft bestaan dankzij de Volksuniversiteit Rotterdam en haar secretaresse mej. I.M. van Dugteren. Zij is het hart van de Volksuniversiteit in Nederland.

http://www.Volksuniversiteit.nl/info.htm

De eerste prijs: vier kaarten voor de Efteling plus fl. 50,- aan brandstof, is gewonnen door mej. Lensen uit Ruinerwold.

Meppeler Courant,

De namen van de straatmuzikanten met hun lieftallige dames zijn nu ook bekend. Van links naar rechts zijn dit: Piet Spraakman, Albert Strijker en Jan Kroezen. De dames zijn: mej. Van der Kerk en mej. Witvoet.

Meppeler Courant,

Een kopie van deze brief had hij toegestuurd, behalve aan ons, aan de Minister-President (Lubbers), [...], de secretaresse van de Koningin (mej. De Graaff), [...].

Requiem voor een vriend, J.J. Voskuil,

Ring 3 L1 en L2-dressuur: 1. mej. H. Altena, Goodnews, Vollenhove, 132; 2. mej. A. Luning, Hurry up, Dwingeloo, 128; 3. mevr. Z. Bos Vriend, Iwan, Wanneperveen; mej. A. Boerma, Napoleon, N.O.P. 128; 6. mej. H. de Jong, Wallstreet, Staphorst, 125.

Meppeler Courant,

Als de (K)NSB in 1882 wordt opgericht, is het niet meer dan logisch dat ook het schoonrijden onder de termen van de bond valt. [...]. In 1902 wint mej. T.J. Siemens in Zwolle de eerste titelstrijd, toen nog alleen voor dames.

http://WWW.KNSB.NL/content/schoonrijden/srwatis.asp