mensvriendelijk


mensvriendelijk 1.0

rekening houdend met en aangepast aan de behoeften en gevoelens van mensen; geschikt voor mensen

Algemene voorbeelden


Het mag bekend geacht worden dat Staatsbosbeheer zich de laatste jaren aanmerkelijk mensvriendelijker opstelt.

Meppeler Courant,

Onze uitdaging vinden we in de interactie tussen woord, beeld, geluid enerzijds en mensvriendelijke producten en diensten anderzijds.

http://www.khlim.be/abk/pages/CMD/pages/masteropleiding.html

Inzake arbeidsverhoudingen kiezen voor een totaalaanpak van pesten/mobbing en ongewenst seksueel gedrag, tegengaan van discriminatie, het bevorderen van evenredige participatie en een mensvriendelijke bedrijfscultuur.

http://www.agalev.be/programma2003/index.html

Ik ben benieuwd of de uitspraak meehelpt aan een mensvriendelijker houding van het gemeentebestuur, want die trekt de grens wel erg scherp.

Meppeler Courant,

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg mensvriendelijk
  • zeer mensvriendelijk
  • meer mensvriendelijk
  • meest mensvriendelijk
  • minder mensvriendelijk
  • niet mensvriendelijk

Eén boomhut is ingericht voor mensen met een functiebeperking, als dat niet mensvriendelijk is dan weet ik het niet meer. Drie boomhutten lenen zich voor gezinnen van vier tot zes personen.

http://nl.franceguide.com/special/mijn-frankrijkgids/regio-s/lorraine/natuur/Boomhutten-in-de-Vogezen.html?NodeID=2225&EditoID=231059

De paarden bij Punktur worden beleerd volgens een vaste systematiek. Ook de omgang met de paarden is ontwikkeld uit een samenspel van eeuwenoude en nieuwe methodieken (Parelli, Hempfling, Monty Roberts, Feldmann). We noemen dit "free style". We bereiken hiermee dat de paarden veel vertrouwen in mensen hebben, licht te rijden zijn en zeer mensvriendelijk in omgang zijn.

http://www.punktur.nl/Nederlands/onze_ijslanders.php

De Staffordshire Bull Terrier is een opgewekte en zeer atletische hond die van nature erg gehoorzaam is. Daarbij komt dat zij zeer intelligent zijn, dus snel "leren". Hij is ook een volstrekt betrouwbare metgezel, die erg mensvriendelijk is en bijzonder goed met kinderen overweg kan.

http://www.honden-brabant.nl/engelse_staffordshire_bull_terrier_05.htm

Computers zijn niet de meest mensvriendelijke apparaten die ooit zijn uitgevonden.

De Internet-sensatie, Francisco van Jole,

met ander, nevengeschikt adjectief


  • mensvriendelijk en aanhankelijk

Door zijn mensvriendelijk en aanhankelijk karakter is de Arabier uitgegroeid tot het recreatie- en familiepaard bij uitstek.

http://www.agris.be/horsis/nl/ras/paarbis.html

Woordfamilie


Als deel van een afleiding