mevr.


mevr. 1.0

((vooral) geschreven taal)

mevrouw
Gevolgd door een achternaam, al dan niet voorafgegaan door een voornaam, initiaal, initialen en/of titel. Ook, in bv. mevr. X. en mevr. B., ter aanduiding van iemand wier identiteit verborgen moet blijven.

Algemene voorbeelden


De vreemdelingenrechter die de illegale Algerijn Rachid Z. uit Rotterdam vrijliet, wist niet dat het Openbaar Ministerie hem nog steeds als een terrorist ziet. Dat zegt de vreemdelingenkamer in Haarlem in reactie op het omstreden vonnis door rechter mevr. mr. C. Rombouts.

De Telegraaf,

Na de ingekomen stukken en het voorlezen van de notulen werd het woord gegeven aan mevr. Bekker.

Meppeler Courant,

Door het jubileum van de Stichting Cultuurfonds heeft de wethouder van sportzaken van de gemeente Diever mevr. H.C. Werring-Smits nog geprobeerd om de opening te vervroegen.

Meppeler Courant,

Intussen zou mevr. B. al een gruwelijke zelfmoord hebben kunnen begaan, bijv. door zich voor een trein of auto te werpen, van een flat te springen, arsenicum in te nemen en ga zo maar door.

NRC,

"Mevr. Achterhuis-Zwerink van de drogisterij De Fazant, wat herinnert u zich van zaterdag 13 mei?" - "Tot half vier gingen we op in de moederdagverkoop op deze mooie zaterdag. Bij de eerste knallen zag ik de ruiten heen en weer gaan. Mensen renden even later in paniek naar binnen. We hebben ze achter in de winkel gezet. Bij de klap die volgde, vlogen de ruiten eruit. Ik stond op flinke afstand van de deur. De luchtdruk blies me krachtig achteruit. Overal zaten glassplinters. Wàt een geluk dat de gevluchte wijkbewoners achter in de winkel stonden."

http://www.enschede.nl/Default.htm

"Het regende, we daalden net een heuvel af en ik voelde dat de bus aan de achterkant begon te zwaaien", zei mevr. H. Gevers, voorzitster van de stichting Mensen voor Mensen gisteren over het ongeluk.

NRC,

Aanwinsten voor het museum. De erfgenamen van mevr. Alfonsine Spits schonken ons een koperen wastrommel.

http://users.pandora.be/ludo.verhaert/koeriertjes/feb2001.htm,

Het bericht van TPG-post is bestemd voor Mevr. I.D. Sobiesky en afkomstig van een zekere Bas uit Nijmegen.

De klokkenluider, Tomas Ross,

Professor dr. J.W.M. van der Meer, internist, en Dr. G. Bleijenberg, medisch psycholoog, tekenen tezamen met de onderzoekers, mevrouw drs. P.M.M.B. Soetekouw, arts, en mevr. drs. M. de Vries, gezondheidswetenschapper, voor dit vervolgonderzoek, dat vanaf 1 oktober 1998 is begonnen.

http://www.mindef.nl/faq/,

Wat de Haagse officier van justitie, mevr. mr. W. Oostenbrink, betreft, verdwijnt hij ditmaal voor twintig jaar uit de vrije samenleving: hij heeft eraan meegedaan de 23-jarige Cyrill Nicolson "bruut, brutaal, berekenend, koelbloedig en meedogenloos af te knallen" en vervolgens geprobeerd diens lijk te verdonkermanen.

De Telegraaf,

Mevr. M.A. Schenkeveld-van der Dussen liet eens in een vermakelijk stuk over Bilderdijks bruiloftsverzen zien hoe de dichter zijn jaloezie op de geneugten die het bruidspaar te wachten stonden wel erg breed uitmat, hoe hij als het ware zelf schriftelijk de daad maar vast voltrok.

NRC,

Inmiddels is er een redactie samengesteld voor een kleine bundelreeks. Deze bestaat uit de heren drs. T. Hoekstra, stadsarcheoloog van Utrecht, prof. drs. H.L. Janssen, hoogleraar Kastelenkunde aan de Universiteit Utrecht en stadsarcheoloog van Den Bosch, drs. H. Tromp, kunsthistoricus en redactielid van het blad De Woonstede door de Eeuwen heen en mevr. drs. J.M.M. Kylstra-Wielinga, directeur NKS.

http://www.kastelen.nl/

Het eerste half jaar kwam de homeopaat aan huis. Daarna dorst mevr. X in gezelschap naar de homeopaat toe te gaan. Het werd een intensieve behandeling zowel voor mevr. X als ook voor de klassiek-homeopaat.

http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm