milieugebonden


milieugebonden 1.0

gebonden aan het milieu, het leefklimaat; verbonden met, betrekking hebbend op, gerelateerd aan het milieu, het leefklimaat

Algemene voorbeelden


Meer en meer toeristen komen naar zee om te genieten van het natuurschoon. Het provinciebestuur van West-Vlaanderen heeft dat begrepen en houdt van 14 tot 25 april 1997 voor de eerste keer een tiendaagse van de zee, waarin men een waaier van milieugebonden activiteiten aanbiedt aan jong en oud.

De Standaard,

De Technische Dienst is verantwoordelijk voor het onderhoud en de herstelling van de infra- en superstructuren in de haven. Verder staat hij ook in voor de planning m.b.t. de renovatie en de aanpassing van de bestaande infra- en superstructuren. Binnen het bestek van de uitwerking, de constructie en het onderhoud van die outillage, moet hij een aanvaardbaar evenwicht zoeken tussen esthetische, milieugebonden en economische wensen, de technische mogelijkheden qua architectuur en engineering en de kosten.

http://www.havengent.be/nl/02_i_7pa_3.htm

Milieugebonden onderzoek. Tot aan het begin van de jaren negentig was men bij bouw en werking van de waterbouwkundige werken weinig bekommerd om de natuurfunctie van de waterloop en het behoud van waterflora en fauna. Om hieraan te verhelpen bestaan wel al meerdere technieken, maar ze zijn echter in sommige aspecten niet voldoende aangepast aan de eigenheden van de Vlaamse natuur of moeten nog verder onderzocht en uitgewerkt worden.

http://watlab.lin.vlaanderen.be/

Samengevat kan echter gesteld worden dat de Raad voorstander is van de oprichting van een informatie- en coördinatiecel voor preventie van milieugebonden aandoeningen (kenniscentrum), en het in kaart brengen van de gezondheidseffecten veroorzaakt door verontreiniging en verstoring via biomonitoring op milieustalen (bv. meten van genotoxische activiteit van luchtstalen), biomonitoring op de mens en epidemiologisch onderzoek.

http://www. minaraad. be/2001/2001-14. pdf,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


milieugebonden 2.0

gebonden aan een sociaal milieu; behorend bij, kenmerkend voor een bepaald sociaal milieu

Algemene voorbeelden


Ook kun je vaststellen dat criminaliteit in zekere zin milieugebonden is. In lagere milieus komen meer agressieve delicten en inbraak/diefstal voor. In hogere sociale milieus komt meer witteboordencriminaliteit (belastingontduiking, fraude, verduistering) voor.

http://scholieren.samenvattingen.be/search/open/3437189/

Relatief nieuw zijn de zogenoemde voor- en vroegschoolse projecten. De motivatie voor deze projecten ligt in de hardnekkige milieugebonden ongelijkheid van onderwijsresultaten. Onderzoek toonde aan dat kinderen uit lagere sociale en allochtone milieus al bij aanvang van de school een grote ontwikkelingsachterstand hebben, niet alleen op het gebied van de taal maar ook op cognitief en motorisch gebied.

http://www.gymnasiumnu.nl/,

De invloed van individuele, sociale en milieugebonden factoren op de dagelijkse groente- en fruitconsumptie van kinderen.

http://www.makkelijkegroenten.be/index.php/mediacenter/nieuws/164-de-invloed-van-individuele-sociale-en-milieugebonden-factoren-op-de-dagelijkse-groente-en-fruitconsumptie-van-kinderen.html,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen