milieuonvriendelijk


milieuonvriendelijk 1.0

geen rekening houdend met en niet aangepast aan de behoeften van het milieu; slecht voor het milieu;

Algemene voorbeelden


Bedrijven die werken met milieuonvriendelijke stoffen moeten verplicht worden tot het bijhouden van een stoffenboekhouding, die duidelijk maakt welke stoffen wanneer en hoe verwerkt worden en waar ze uiteindelijk terechtkomen.

http://www.sp.nl/partij/theorie/program/eerste_weg_links.pdf

Verder wordt bij handmatige reiniging van een machine gebruik gemaakt van kostbare en milieuonvriendelijke oplosmiddelen en andere schadelijke chemicaliën, die steeds hogere kosten voor afvalverwerking met zich meebrengen en bovendien steeds minder binnen de huidige Arboregelgeving vallen.

http://www.huneveld.nl/frames.htm

Deze chemicaliën zijn schadelijk voor de gezondheid en daarom niet toegestaan in drinkwatersystemen en bovendien milieuonvriendelijk.

http://www.antikalk.nl/kalkaanslag/kalkaanslag.htm

Zelfs zuinige auto's zijn milieu-onvriendelijke produkten die we op geen enkele wijze willen promoten.

De Standaard,

Het terugdringen van de meest milieu-onvriendelijke vormen van mobiliteit en het zwaarder belasten van energieverbruik (in ruil voor lagere lasten op arbeid) heeft de hoogste prioriteit.

http://www.vanhulten.net/

Pastoor verwacht dat er van overheidswege bepalingen komen waardoor niet meer milieu-onvriendelijk gewerkt mag worden bij gevelreiniging.

Meppeler Courant,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • milieuonvriendelijk gedrag

Milieuvriendelijk gedrag belonen en milieuonvriendelijk gedrag ontmoedigen door een verschuiving van de lasten.

http://www.agalev.be/programma2003/index.html

met bijwoord


  • bijzonder milieuonvriendelijk
  • erg milieuonvriendelijk
  • zeer milieuonvriendelijk
  • niet milieuonvriendelijk

Ritz-Carlton Charlotte bewijst dat luxe helemaal niet milieuonvriendelijk hoeft te zijn. Sterker nog, dit hotel maakt de wereld weer aan het glimlachen.

http://blog.stirrr.nl/2011/01/luxe-enduurzaam-overnachten/,

Het Nederlandse KLM heeft een primeur te pakken. Ze zal namelijk de eerste vliegtuigmaatschappij in de wereld zijn die voortaan een lijndienst heeft van Schiphol naar Parijs waarvan de vliegtuigen vliegen op frituurvet! [...]. Waarom doet KLM zoiets? Wel de hoofdreden waarom 200 vluchten staan gepland is om andere vliegtuigmaatschappijen aan te zetten om ook biobrandstof te gebruiken. Want het is natuurlijk leuk als we het milieu wat kunnen helpen. Uiteraad doen ze dit ook om henzelf wat in het groene daglicht te stellen (want zoals iedereen weet is vliegen heel erg milieuonvriendelijk) en zo wat gratis reclame te verkrijgen. Maar als het milieu erbij gebaat wordt hoor je mij niet klagen.

http://www.xead.nl/van-schiphol-naar-parijs-op-frituurvet,

Allesbranders worden als bijzonder milieu-onvriendelijk aangemerkt.

Meppeler Courant,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding