morgenuur


morgenuur 1.0

uur van de morgen

Semagram


Een morgenuur…

is een uur; is een periode

 • [Duur] duurt één uur
 • [Tijd] situeert zich in de morgen

  Combinatiemogelijkheden


  in voorzetselgroep


  • in de morgenuren

  Hoewel de wedstrijden volleybal in de morgenuren en zaalvoetbal in de middaguren op uitstekende wijze waren georganiseerd, bleef de organisatie met een enorme kater zitten.

  Meppeler Courant,

  Terwijl in de morgenuren hagel, stortbuien en windstoten het Zuiderzeestadje geselden, verschenen alle zeventien ingeschreven schepen, met ruim vijftig bemanningsleden, aan de start in de sluis.

  Meppeler Courant,

  • op dit morgenuur

  Zo gauw hij merkte dat mijn oog naar hem toe getrokken werd bood hij zich aan me aan alsof nog nooit van zijn leven iemand hem een blik waardig had gekeurd, alsof hij tot dan toe een fletse muurbloem was geweest of nog minder, nog niet eens een stille dromer in een grauwe werkelijkheid maar niemand, meneer Niemand, nu vandaag op dit prachtige morgenuur voor de allereerste keer het stralende middelpunt van de aandacht.

  Het nietigste, Marie Kessels,

  Vaste verbindingen


  vroege morgenuur; vaak in voorzetselverbindingen als in de vroege morgenuren, op het vroege morgenuur, tot aan het vroege morgenuur

  1. uur uit het vroege deel van de morgen

   Mam, hebt u het cadeautje gepakt uit mijn tas [...]. Ik zeg hem de plek waar het pakje ligt en geniet nog even van het vroege morgenuur.

   http://www.123people.co.uk/ext/frm?ti=personensuche%20telefonbuch&search_term=rob%20wil&search_country=GB&st=suche%20nach%20personen&target_url=http%3A%2F%2Faline-column.blogspot.com%2F2011%2F05%2Fmoederdag-2011.html&section=blog&wrt_id=261,

   Niettemin komen in de vroege morgenuren (tussen 04:00 en 06:00 uur) nog zo'n 50 unieke auto's de zone oprijden.

   http://www.mensenmaatschappij.nl/cgi-bin/t/text/text-idx?c=menm;sid=8b237a809fdb9ac927776a477e131f2e;rgn=main;idno=m7701a02;view=text,

   Op het vroege morgenuur was alles nog stil en verlaten.

   Mise-en-scène, Axel Bouts,

   Ze dansten en ze dronken een paar glazen; Maria raakte spoedig in extase; Het werd een nacht vol hartstocht en vol vuur; Tot aan het vroege morgenuur.

   http://www.lyrics85.com/034-MANDOLINEN-IN-NICOSIA-LYRICS/222313/